SELTIK ODRŽAVA DISTANCU NAD RENDŽERSOM: Aberdin igra odlično ove sezone

V.M.

17. 12. 2022. u 08:56

NASTAVAK škotskog prventva nakon jednomesečne pauze.

СЕЛТИК ОДРЖАВА ДИСТАНЦУ НАД РЕНЏЕРСОМ: Абердин игра одлично ове сезоне

EPA-EFE/ROBERT PERRY

Okršaj ekipa koje zauzimaju prvo i treće mesto na tabeli. Seltik se bori za titulu sa najvećim rivalom Rendžersom, trenutno ima šest bodova više i meč manje. Aberdin je iznenadio sve ove sezone, igra napadački fudbal i zasluženo je u vrhu tabele.

Domaćin je osvojio 25 bodova u dosadašnjem toku takmičenja. U tri utakmice pre pauze slavio je protiv Hibernijana i Dandi junajteda, ali je doživeo poraz protiv Livingstona. Aberdin je napadački veoma potentan i postigao je čak 29 pogodaka ove sezone. U njegovim redovima se nalazi najbolji strelac lige i makedonski reprezentativac Bojan Miovski koji je 11 puta tresao mrežu protivnika. Džim Gudvin sjajno vodi tim i dobija zaslužene pohvale širom medija za posao koji radi. Na ovom meču Gudvin neće moći da računa na Skejlsa, dok su pod upitnikom Hejs i Roberts.

Seltik sigurno korača ka drugoj uzastopnoj tituli. Nakon 15 odigranih utakmica ima 42 osvojena boda. U tri kola pred Svetsko prvenstvo ostvario je sve pobede.

Gosti sjajno igraju van svog terena ove sezona, na osam utakmica trijumfovali su sedam puta uz poraz od Sent Mirena. Ekipa iz Glazgova je učestvovala i u Ligi šampiona, ali tu se nije baš lepo provela, zauzela je poslednje mesto u grupi ''F''.  Sa klupe ih predvodi Angelos Postekoglu koji je preuzeo tim na početku prošle sezone i vratio titulu u ''zeleno-beli'' deo Glazgova. Njegovi izabranici igraju odlično i deluje da mogu ponovo podići trofej namenjen prvaku Škotske. Na ovom susretu biće bez Džejmsa Mekartija i Josipa Juranovića.

Seltik dominira u međusobnim duelima ovih ekipa i vezao je četiri pobede.

Očekujemo zanimljivu utakmicu na nastavku prvenstva, gosti će sigurno hteti da pobedom  odgovre na trijumf Rendžersa protiv Hibernijana i verujemo da će to i učiniti.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)