OBRAČUN NEKADAŠNJIH PREMIJERLIGAŠA: Bivši prvak Engleske i dalje bez remija ove sezone

V.M.

17. 12. 2022. u 10:16

U derbiju 23. kola Čempionšipa Norič će dočekati Blekburn od 18:30.

ОБРАЧУН НЕКАДАШЊИХ ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Бивши првак Енглеске и даље без ремија ове сезоне

Foto: Profimedia

Oba tima žele da se vrate u Premijer ligu. Norič je četvrti sa 35 bodova, dok je Blekburn treći sa 36 poena. Drugo mesto donosi automatsku promociju, a na njemu je Šefild junajted koji ima 41 bod i sigurno je da bi onom ko dobije ovaj obračun šanse za povratak u elitu bile znatno povećane.

Norič je u prošlom kolu slavio na teškom gostovanju, bio je bolji od Svonsija sa 0:1. Gol odluke postigao je Temu Puki u prvom minutu utakmice. ''Kanarinci'' u prethodnih pet kola imaju tri pobede, poraz i remi. Izabranici Dina Smita igraju promenljivo na ''Kerou roudu'', na 11 utakmica osvojili su 18 bodova. Norič je poznat kao ekipa koja redovno ispadne iz Premijer lige, pa se ekspresno vrati u nju. Nada se da će to moći da uradi i ove sezone. Smit neće moći da računa na Roua, Sorensena i Bajrama, a pod znakom pitanja je čileanski vezista Marselinjo Nunjez.

Blekburn je prošle nedelje doživeo šokantan poraz, na njegovom terenu Preston ga je rutinski savladao sa 1:4. Zanimljiv je podatak da Blekburn i dalje nije odigrao nijedan remi ove sezone, uz 12 pobeda doživeo je deset poraza. Bivši prvak Engleske dugo nije igrao u eliti i nada se da ove sezone može da se vrati u najviši rang. Izabranci Jon Dal Tomasona igraju dosta slabo na strani ove takmičarske godine. Na 11 gostovanju osvojili su 12 bodova i postigli samo sedam pogodaka. Gosti će na ovom meču biti bez Barnsa, Vejla, Pikeringa i Bridena.

U prethodnih pet susreta Norič ima prednost, viđene su tri pobede ''kanarinaca'' uz dva remija. Blekburn je poslednji put slavio davne 2012. godine, kada je na svom terenu bio bolji rezultatom 2:0.

Očekujemo zanimljivu utakmicu između relativno ujednačenih ekipa i mislimo da je realno da oba tima postignu bar po gol na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024