BILIĆEV VOTFORD POBEDOM ODŽAVA KORAK ZA VODEĆIMA: Domaćinu se smeši ispadanje

V.M.

17. 12. 2022. u 09:59

SLABAŠNI Hadersfild dočekuje goste koji se bore za povratak u elitu.

БИЛИЋЕВ ВОТФОРД ПОБЕДОМ ОДЖАВА КОРАК ЗА ВОДЕЋИМА: Домаћину се смеши испадање

Tanjug/AP

Sukob dve ekipe koje imaju potpuno različite ciljeve ove sezone, Hadersfild će pokušati kako zna i ume da se izvuče sa dna i opstane u Čempionšipu, a sa druge strane Votford traži ekspresan povratak u Premijer ligu iz koje je ispao prošle sezone.

Ekipa iz Jorkšira igra katastrofalno i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli sa 19 bodova. U prošlom kolu Hadersfild je izgubio od Šefilda 1:0, što znači da opet nije uspeo da postigne gol. Domaćin ima najgori napad lige, i u dosadašnjem toku takmičenja  zatresao je protivničku mrežu samo 19 puta. Veliki broj poena izabranici Marka Foderingema osvojili su na svom terenu, 14 bodova na deset odigranih utakmica. Nakajama, Pirson i Džouns će zasigurno propustiti meč, dok je Andžorin pod znakom pitanja.

Votford sa druge strane igra solidno i zauzima peto mesto sa 34 osvojena boda. Klub je sezonu započeo sa Robom Edvardsom na klupi, ipak nakon klimavog početka zamenio ga je iskusni hrvatski stručnjak Slaven Bilić koji radi dobar posao.

''Stršljenovi'' u prethodna tri kola imaju pobedu i dva remija, jedan od njih bio je prošle nedelje kada su na ''Vikeredž roudu'' odigrali 0:0 sa Halom. Gosti će biti bez već duže povređenog Toma Kleverlija, Louza i Čudurija. Dobra vest za Bilića je povratak najboljeg igrača Ismaile Sara koji je propustio prošli meč zbog Svetskog prvenstva u Kataru. Sar je ove sezone postigao šest pogodaka, a uz to ima i četiri dodavanja za gol.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet utakmica viđene su tri pobede Votforda, dok je Hadersfild slavio dva puta.

Očekujemo interesantnu utakmicu u kojoj će se obe ekipe potruditi da prikupe preko potrebne bodove.

NAŠ TIP: H2&2+ (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista