ŠTA TO BEŠE POBEDA: Može li ljubimac Grobara pokrenuti svoju ekipu?

V.D.

03. 12. 2022. u 11:03

DOMAĆIN je u poslednjih pet mečeva bez poraza.

ШТА ТО БЕШЕ ПОБЕДА: Може ли љубимац Гробара покренути своју екипу?

FOTO: Privatna arhiva

Davno je bio 17. oktobar kada je Sporting iz Hihona poslednji put ostvario pobedu protiv Eibara, a danas od 18.30 će domaćin probati da prekine taj post pred svojim navijačima na stadionu ''El Molinjon'' protiv ekipe Lasa Palmasa u 18. kolu Segunde.

Hihon jeste u međuvremenu uspeo da ostvari trijumf u drugoj rundi Kupa kralja protiv niželigaša Besaina, ali je ta pobeda stigla tek posle produžetka pošto je posle 90 minuta bilo 2:2. Od pobede protiv Eibara sredinom oktobra Sporting je odigrao sedam mečeva i u njima doživeo jedan poraz od Levantea dok su svi ostali mečevi završeni nerešenim rezultatom računajući i taj u Kupu kralja u kojem je tim trenera Abelarda do prolaza stigao tek u dodatnih pola sata.

Što se tiče Segunde, Sporting je u poslednjih pet mečeva jednom poražen i četiri puta remizirao, a samo je u prethodnom kolu protiv Ueske remi bio bez golova. Tim iz Hihona se posle silnih remija u šampionatu nalazi na 12. poziciji sa 23 osvojena boda, sedam iznad zone ispadanja. Sporting ima jedan od boljih napada u ligi sa 21 postignutim golom, ali odbrana nije na visini zadatka pošto je kapitulirala 20 puta. Bivši igrač Partizana Uroš Đurđević za razliku od prethodne dve sezone, u ovoj ne može da se pohvali dobrim učinkom pošto je na 16 mečeva u prvenstvu dao dva gola.

Las Palmas današnji meč dočekuje u boljem raspoloženju pošto je u boljoj formi od protivnika. Ekipa sa Kanarskih ostrva u poslednjih deset mečeva je poražena dva puta, a ta dva vezana neuspeha protiv Ueske i Burogsa su i jedini porazi Las Palmasa u Segundi. U naredna tri kola Las Palmas je dva puta remizirao i ostvario jedan trijumf, u prethodnom kolu protiv Tenerifa sa 3:1.

Ekipa Garsija Pimijente pobedom protiv Tenerifa iskoristila je kiks vodećeg Alvesa u prethodnom kolu i poraz od Granade i sada na drugoj poziciji sa 31 bodom zaostaje samo tri za Alavesom, mada su oba tima na pozicijama koje donose direktan plasman u La Ligu.

Abelardo ima idealnu situaciju za ovaj meč pošto nema povređenih igrača i može da računa na najjači sastav, dok na drugoj strani Pimijente nema na raspolaganju samo Sandra Ramireza pa će i Las Palmas biti gotovo u kompletnom sastavu.

Ova dva tima u poslednjih deset međusobnih mečeva nisu odigrali nerešeno. Las Palmas je uspeo da upiše šest trijumfa dok je Sporting slavio četiri puta, a poslednji remi ove dve ekipe viđen je pre šest godina.

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)