MOŽE LI SRBIN SAČUVATI MREŽU? "Mlekadžijama" ne prija klima na Sardiniji

V.D.

03. 12. 2022. u 16:59 >> 17:00

U 15. kolu Serije B danas od 18 časova sastaju se Kaljari i Parma

МОЖЕ ЛИ СРБИН САЧУВАТИ МРЕЖУ? Млекаџијама не прија клима на Сардинији

Foto: Profimedia

Ekipa sa Sardinije je u prošloj sezoni nastupala u Seriji A gde je do poslednjeg kola vodila bitku za opstanak sa Salernitanom iz koje je zbog remija u poslednjem kolu sa Venecijom izašla kao poražena i overila kartu za povratak u Seriju B nakon šest sezona u eliti.

Kaljari je 17 puta u prethodnih 18 sezona bio član Serije A a imali su jedan kratak izlet u drugi rang kada su se ekspresno vratili u velikom stilu.

Pre početka sezone očekivalo se da će Kaljari sa Đenovom voditi bitke za prvo mesto u ligi ali za sada ne cvetaju ruže u ekipi koju sa klupe predvodi Fabio Liverani a za koju nastupaju srpski golman Boris Radunović i bivši fudbaler Crvene zvezde Filipo Falko.

Kaljari je nakon 14 odigranih mečeva sakupio samo 18 bodova i nalazi se na 11. poziciji a ono što najviše brine navijače ovog tima je forma ekipe koja nije pobedila na poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima. Nakon ispadanja iz Kupa Italije od Bolonje, Sardenci su izgubili od Askolija da bi nakon toga vezali četiri remija.

Njihov današnji rival Parma je u nešto boljoj formi ali igra po sistemu toplo-hladno i u poslednjih šest mečeva ima po tri pobede i tri poraza. Osvojili su četiri boda više od Kaljarija i nalaze se na šestoj poziciji sa devet bodova manje od lidera Frosinonea.

Ove dve ekipe po renomeu zaslužuju da nastupaju u Seriji A, a ono što je posebno zanimljivo da su se ova dva rivala do sada sastala 47 puta ali nijedan međusovni okršaj nisu vodili u Seriji B. Parma se ne može pohvaliti pobedama u gostima s obzirom da na Sardiniji nije slavila skoro deset godina.

Iako se ne mogu pohvaliti sjajnim formama ove dve ekipe su i dalje favoriti za borbu za vrh naročito ako se uzme u obzir činjenica da trenutno u Seriji B samo šest bodova deli ekipu iz plej-ofa i plej-auta.

Očekujemo zanimljiv meč na Sardiniji u kome prognoziramo da će obe ekipe postići bar po jedan pogodak.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest