LOŠ DOMAĆIN PROTIV JOŠ GOREG GOSTA: "Crne mačke" žele da se uključe u borbu za vrh

V.D.

03. 12. 2022. u 08:59

U zaostalom meču 9. kola Čempionšipa sastaju se Sanderlend i Milvol

ЛОШ ДОМАЋИН ПРОТИВ ЈОШ ГОРЕГ ГОСТА: Црне мачке желе да се укључе у борбу за врх

Profimedia

Danas od 13 časova i 30 minuta na "stadion Svetlosti" stižu gosti iz jugoistočnog Londona. Domaća ekipa Sanderlenda je u 21.veku igrala čak u tri ranga engleskog fudbala a u Premijer ligi su proveli 11 sezona.

Nakon ispadanja u Ligu 1 gde su "crne mačke" provele četiri sezone usledila je promocija u Čempionšip u kome se trenutno nalaze na 15. poziciji sa 27 bodova nakon 20 odigranih mečeva, što je za četiri boda manje od današnjeg rivala Milvola koji se nalazi na šestom mestu i u zoni koja vodi u plej-of za popunu Premijer lige.

Sa druge strane gosti iz prestonice su poznatiji po neredima svojih navijača nego li po fudbalskim uspesima. Milvol je proveo svega dve sezone u najvišem rangu engleskog fudbala i to pre osnivanja Premijer lige u sezonama 88/89 i 89/90 kada su zauzeli poslednju poziciju i preselili se u niži rang odakle se nikada nisu vratili. U tom periodu za "lavove" je nastupao legendarni Tedi Šeringem koji je kasnije slavu stekao u Totenehemu i Mančester junajtedu.

Puleni Gerija Rouveta su prošle sezone zauzeli devetu poziciju u prvenstvu a s obzirom na dobru formu u kojoj igraju ove sezone imaju pravo da se nadaju borbi za istorijski ulazak u Premijer ligu.

Na poslednjih 10 mečeva Milvol je doživeo samo dva poraza i u ovoj jako zanimljivoj sezoni Čempionšipa zaostaje samo sedam bodova od mesta koje vodi direktno u najviši rang a ima i meč manje u odnosu na Šefild junajted koji drži tu drugu poziciju.

Ovo je jako interesantan susret naročito ako uzmemo u obzir forme ekipa na njihovom stadionu i van njega. Sanderlend je treći najgori domaćin u ligi sa samo dve pobede na devet mečeva dok je Milvol drugi najgori gost sa devet osvojenih bodova na deset gostovanja.

Poslednje međusobne susret ove dve ekipe su odigrale u sezoni 2017/2018 kada su oba meča završena nerešenim rezultatom.

Očekujemo uzbudljiv meč u kome verujemo da će obe ekipe postići bar po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,92)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)