KO ĆE OTIĆI DALJE? Sudar titana u borbi za direktan plasman u plej-of

M.T.

27. 11. 2022. u 10:05 >> 10:05

ZENIT je u prošlom kolu doživeo prvi poraz.

КО ЋЕ ОТИЋИ ДАЉЕ? Судар титана у борби за директан пласман у плеј-оф

FOTO: FK Crvena zvezda

Grupna faza Kupa Rusije došla je do svog kraja, a danas od 14 časova će u poslednjom kolu grupe "G" lider na tabeli Zenit dočekati trećeplasirani Spartak u derbiju na stadionu ''Gazprom Arena''.

Zenit je posle dobrog starta i pobede u prvom kolu protiv Fakela iz Voronježa, vezao dva poraza i sebi maksimalno zakomplikovao situaciju. Usledili su porazi od Samare i Spartaka u kojima je Zenit primio pet golova, a nije postigao nijedan posle čega je pao na treću poziciju u grupi. Ipak, ekipa trenera Sergeja Semaka uspela je da se trgne i ostvari dve pobede u nizu protiv Samare i Fekala i sada je došla u situaciju da ipak sama odlučuje o svom plasmanu. Međutim, Zenit mora da pobedi Spartak kako bi dospeo na neku od prve dve pozicije i direktno se plasirao u plej-of, jer svaki drugi scenario ga ostavlja na trećem mestu i obavezi da se razigrava za plasman u plej-of.

Sve do prošlog kola ekipa Spartaka iz Moskve je delovala veoma sigurno u Kupu Rusije. Ekipa trenera Giljerma Abaskala u prva četiri kola ostvarila je isto toliko pobeda i gotovo da se nije postavljalo pitanje da li će grupnu fazu završiti na prvoj poziciji. Međutim, u prethodnom kolu koje je odigrano pre četiri dana Samara je uspela kao domaćin da iznenadi Spartak sa 2:1 i sada je prilično zakomplikovala situaciju u grupi.

Spartak pred današnji poslednji meč u grupi ne sme da izgubi od Zenita jer bi mogao da padne na treće mesto što bi mu donelo razigravanje za plasman u plej-of i dodatnu komplikaciju u takmičenju, što znači da je remi minimum koji je potreban Spartaku kako bi sa neke od prve dve pozicije otišao dalje.

Trener Zenita Sergej Semak za ovaj meč neće moći da računa na povređenog Brazilca Rodriga, kao ni na rezervnog golmana Danila Odoevskog, a to su i jedini izostanci u timu Zenita za ovaj meč pošto su svi ostali igrači zdravi. Sa više problema se susreće trener Spartaka iz Moskve, Španac Giljermo Abaskal. Na raspolaganju za utakmicu protiv Zenita nisu Kristofer Martins Pereira iz Luksemburga, Nigerijac Viktor Mozes, kao i Rus Nail Umajarov.

U poslednjih deset mečeva Zenit je bio apsolutno dominantan u duelima protiv Spartaka pošto je upisao sedam pobeda. Spartak je uspeo da trijumfuje samo jednom i to u njihovom poslednjem duelu u Kupu Rusije kada je slavio ubedljivo sa 3:0, dok su dva mečea završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni