NEČIJA SERIJA SE DANAS ZAVRŠAVA: Portsmut i Derbi četiri kola bez poraza

M.T.

18. 11. 2022. u 11:30

OVI timovi su izjednačeni na tabeli.

НЕЧИЈА СЕРИЈА СЕ ДАНАС ЗАВРШАВА: Портсмут и Дерби четири кола без пораза

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ekipe Portsmuta i Derbi Kauntija otvoriće 19. kolo Lige 1, trećeg ranga engleskog fudbala, večeras od 21 čas na ''Fraton Parku''. Ova dva tima izjednačeni su na tabeli u šampionatu i nalaze se na pozicijama koje vode u plej-of za plasman u Čempionšip.

Portsmut se nalazi u prilično dobroj formi pošto su u poslednjih osam mečeva doživeli samo jedan poraz, ali su i čak pet puta odigrali nerešeno računajući sva takmičenja. U Ligi 1 su neporaženi u poslednja četiri kola, a posle pobede protiv Forest Grina u gostima vezali su tri remija. U prethodnom kolu su remizirali sa Morekambom i trenutno se nalaze na petom mestu tabele sa po sedam pobeda i remija uz samo dva poraza i osvojenih 28 bodova.

U poslednja četiri meča kod kuće Portmust je remizirao i pokušaće da dođe do prve pobede pred svojim navijačima još od 3. septembra kada je savladao Piterboro.

U sličnoj formi je i Derbi Kaunti koji je takođe neporažen u poslednja četiri meča, ali za razliku od večerašnjeg protivnika ima pobedu više uz dva remija. Derbi u poslednjih sedam mečeva računajući sva takmičenja ima samo jedan poraz i to u Liga kupu od Liverpula tek posle jedanaesteraca.

U prethodnom kolu šampionata Derbi je savladao MK Dons, da bi dobru formu potvrdio ubedljivom pobedom protiv Torkvaja u FA kupu sa 5:0. Na tabeli je Derbi samo jednu poziciju iza Portsmuta zbog lošije gol-razlike, ali sa istim brojem bodova.

Menadžer Portsmuta Deni Kauli imaće prilično glavobolje što se tiče sastava ekipe za utakmicu protiv Derbija pošto će zbog povreda izostati Džo Raferti, Džejden Rid i Luis Tompson. Moguć je i izostanak Toma Laurija koji je propustio meč protiv Morekamba, dok Džoa Morela nema jer je u selekciji Velsa na Svetskom prvenstvu u Kataru. Pored imena Klarka Robertsona je još uvek znak pitanja pošto je u prethodnom kolu bio prinuđen da napusti igru na poluvremenu. Svojih problema ima i menadžer Derbija Pol Vorn koji ne može da računa na Kurtisa Dejvisa, Džejmsa Čester i Džejsona Najta zbog povreda. Eiran Kašpin je meč protiv MK Donsa propustio zbog suspenzije i očekuje se njegov povratak u tim.

Ova dva tima su često bila u različitim rangovima zbog čega su poslednjih deset mečeva odigrali u periodu koji se protegao na skoro 20 godina, a poslednji put su se sastali 2015. Obe ekipe su ostvarile po četiri pobede, a dva meča su završena nerešenim rezultatom i samo se dva puta dogodilo da budu postignuto manje od tri gola.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 17:25

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)