SRBIJA SPREMA ZAMKU BRAZILU: Protiv Bahreina se odmaraju glavni aduti - počelo je nadmudrivanje Piksija i Titea!

TIP redakcija

18. 11. 2022. u 10:20 >> 10:20

U MANAMI je prilika za rezerviste da se dokažu.

СРБИЈА СПРЕМА ЗАМКУ БРАЗИЛУ: Против Бахреина се одмарају главни адути - почело је надмудривање Пиксија и Титеа!

FOTO: Fudbalski savez Srbije

U dobrom raspoloženju, motivisani i nestrpljivi da izađu na veliku pozornicu gde ih već na prvom koraku očekuje poslastica protiv Brazila, reprezentativci Srbije pripremaju se u Manami, gde će odigrati prijateljski meč protiv Bahreina.

Sa prvog treninga je očekivano izostao Aleksandar Mitrović, koji bi po svim procenama trebao da bude spreman za duel sa "kariokama". Najbolji strelac Srbije je ostao u hotelu (gde je u teretani danas samo trčao na traci) kao i Predrag Rajković i Filip Kostić, koji su takođe dobili poseban program rada od stručnog štaba zbog lakših povreda.

Izuzev pomenutog trija, specijalan tretman imao je Saša Lukić koji je radio odvojeno od ekipe na početku treninga (odnosno tokom dela treninga otvorenog za javnost), ali su prognoze po pitanju sve četvorice reprezentativaca optimistične i nagoveštavaju da će Srbija na premijeri biti u najjačem sastavu.

Selektor je još na konferenciji za medije u ponedeljak rekao da prijateljska utakmica u Bahreinu ima epitet "nebitne".

- Ide prvo utakmica sa Bahreinom, pretpostavljam da neki igrači neće ni igrati, nema potrebe za tim - naveo je Dragan Stojković Piksi.

Bahrein je trenutno 85. reprezentacija na FIFA rang-listi, sa klupe ih predvodi portugalski stručnjak Helio Sosa koji je radio u mlađim kategorijama nacionalnog tima svoje domovina. Meč sa Srbijom biće prilika za novo iskustvo i test kakav do sada nisu imali. Ova selekcija sa Bliskog istoka je ipak bila ozbiljan protivnik za Kanadu pre samo sedam dana - 2:2.

Kanada, koja je nastupila bez svojih igrača iz evropskih klubova, povela je golom Ismaela Konea, Bahrein je preokrenuo rezultat preko Mahdija al Humaidana i Abdule Jusufa Hilala, da bi na konačnih 2:2 poravnao Lukas Kavalini.

Uglavom tim Bahreina čine igrači iz domaćeg prvenstva uz nekolicinu fudbalera koji nastupaju u obližnjim državama. Svakako, prva zvezda ekipe je Abdula Jusuf Hilal koji trenutno nastupa u indonežanskoj Persija Džakarti. Iskusni napadač je pet godina proveo u Češkoj noseći dresove Bohemijansa, Slovana i praške Slavije.

Nema sumnja da su naši "orlovi" favoriti na ovom susretu bez obzira na to u kakvom sastavu budu istrčali na teren. Selektor je napomenuo da će se glavni igrači odmarati, te nema potreba da se "karte" za Brazil otvaraju u Manami.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)