SLOVACKO BRANI TITULU U KUPU: Partizanov rival iz Lige nacija pred teškim ispitom protiv Mlade Boleslave

V.D.

18. 11. 2022. u 10:30

GOSTI su doživeli samo jedan poraz u poslednjih pet mečeva.

СЛОВАЦКО БРАНИ ТИТУЛУ У КУПУ: Партизанов ривал из Лиге нација пред тешким испитом против Младе Болеславе

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa Slovackog prošle sezone je prvi put u svojoj istoriji osvojila Kup Češke, a ove sezone je čeka odbrana krune uz dobro poznatu krilaticu da je ''teže braniti trofej, nego ga osvojiti''. U osmini finala Slovacko će se naći pred ozibljnim ispitom pošto će igrati protiv Mlade Boleslave danas od 16 časova na stadionu ''Miroslav Valenta''.

Posle solidnog izdanja u Ligi konferencija gde je bio u grupi sa Partizanom, Nicom i Kelnom, bez obzira na činjenicu da je u grupi zauzeo poslednje mesto, Slovacko se u potpunosti okrenuo obavezama u domaćem šampionatu i kupu Češke. Od remija protiv Partizana u Beogradu u poslednjem kolu grupne faze, Slovacko je u češkoj ligi odigralo tri meča i ostvarilo dve pobede uz jedan poraz. Savladane su Pardubice i Hradec Kralove, ali je u duelu protiv Sparte iz Praga ekipa trenera Martina Švedika doživela ubedljiv poraz od 4:1.

Iako Slovacko svakako nije figuriralo među favoritima u šampionatu Češke, igranje Lige nacija je uzelo određeni danak pošto Slovacko trenutno zauzima osmu poziciju sa 22 boda posle 16 odigranih kola. Što se tiče Kupa Češke, Slovacko je bilo slobodno sve do šesnaestine finala gde ga je čekao meč protiv Vansdorfa. To nije bila posebno teška prepreka za Švedikovu ekipu koja je ostvarila ubedljiv trijumf sa 6:0 i plasirala se u osminu finala.

Mlada Boleslava prošle sezone nije uspela da izbori izlazak u evropska takmičenja, pa je ekipa u potpunosti mogla da se posveti obavezama u domaćem šampionatu, ali tu stvari nisu najbolje krenule. Ipak, u poslednjih pet utakmica računajući sva takmičenja Mlada Boleslava ima četiri pobede i samo jedan poraz od Ostrave u šampionatu. Na tabeli se ekipa trenera Pavela Hoftiha nalazi na šestom mestu sa 22 boda, koliko ima i dve pozicije slabije plasiran Slovacko koji ima lošiju gol-razliku.

U Kupu Češke Mlada Boleslava je bila u istoj situaciji kao i Slovacko, slobodna sve do šesnaestine finala, gde je igrala protiv Prostejova i poput današnjeg rivala uspela da zabeleži ubedljivu pobedu od 4:0.

Ova dva tima su poslednji put u kupu igrala u sezoni 2020/2021. u osmini finala i tada je Mlada Boleslava slavila posle produžetaka sa 4:2 pošto je 2:2 bilo posle 90 minuta. U poslednjih deset mečeva oba tima su ostvarila po tri pobede, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)