SRPSKI DERBI U MOSKVI ZA LEČENJE RANA: Dinamo i CSKA su poraženi u prošlom kolu

M.T.

13. 11. 2022. u 10:49

DUEL dve ekipe iz glavnog grada koje nisu blizu vrha.

СРПСКИ ДЕРБИ У МОСКВИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ РАНА: Динамо и ЦСКА су поражени у прошлом колу

Foto: Profimedia

Nisu uspeli u prošlom kolu Dinamo iz Moskve i njegov rival iz ruske prestonice CSKA da ostvare pobede u tamošnjoj Premijer ligi, ali će danas od 17. 30 u 17. kolu ruskog šampionata pokušati dan na ''VTB Areni'' zaleče rane u gradskom derbiju.

Ekipa Dinama iz Moskve koju sa klupe predvodi nekadašnji igrač Partizana i reprezentacije Jugoslavije, a potom i trener Partizana Slaviša Jokanović bila je u veoma dobroj seriji od pet mečeva bez poraza, tokom kojih je ostvarila i četiri uzastopna trijumfa računajući i onaj u Kupu Rusije. Međutim, u prethodnom kolu Dinamo je doživeo poraz u meču protiv Rostova iako je bi odaleko bolji rival, ali nije uspeo da iskoristi terensku dominaciju.

Posle tog neuspeha, četvrtog u sezoni, Dinamo je ostao na šestoj poziciji ruskog šampionata sa 26 osvojenih bodova, koliko ima i petoplasirani Ahmat, dok je upravo CSKA na četvrtom mestu sa tri boda više od Jokanovićeve ekipe.

CSKA nije u formi kao njegov gradski rival pošto je u poslednjih šest mečeva, računajući i Kup Rusije ostvario samo jedan trijumf i to protiv još jednog gradskog rivala Lokomotive, dok su tri puta remizirali i dva puta poraženi, a jedan neuspeh se desio u kupu.

Što se tiče učinka u Premijer ligi, CSKA je kao i Dinamo bio četiri kola bez poraza, ostvarivši doduše samo jednu pobedu uz tri remija, a u prethodnom kolu je ekipa Milana Gajića i Saše Zdjelara priredila neprijatno iznenađenje svojim navjačima pošto je na domaćem terenu izgubila od Nižnjeg Novgoroda minimalnim rezultatom, a gosti u do pobede došli iz jedinog šuta na gol. Trenutno je CSKA četvrti na tabeli sa 29 bodova, četiri manje od Spartaka iz Moskve i Rostova, dok je prvoplasirani Zenit udaljen 10 bodova.

Za ovu utakmicu Jokanović neće moći da računa na Matijasa Normana, Luku Ganidzea i Roberta Fernandeza Urbijetu zbog povreda, ali su to i jedini izostanci u timu Dinama. Trener CSKA Vladimir Fedotov je u još boljoj situaciji u odnosu na Jokanovića pošto na raspolaganju neće imati za gradski derbi samo Konstantina Kučaeva dok su svi ostali igrači u konkurenciji za tim.

Međusobni mečevi ova dva tima često su u poslednjih deset duela završavani nerešenim rezultatom pošto viđena četiri remija. Dinamo je uspešniji sa četiri ostvarene pobede, dok su ''armejci'' slavili samo dva puta.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)