MAJNC U VEOMA LOŠOJ SERIJI: Ajntraht može pauzu da dočeka odmah iza Bajerna

M.T.

13. 11. 2022. u 09:47

DOMAĆIN je poražen u tri uzastopna meča.

МАЈНЦ У ВЕОМА ЛОШОЈ СЕРИЈИ: Ајнтрахт може паузу да дочека одмах иза Бајерна

Profimedia

Ekipa Majnca ušla je u seriju loših rezultata i polako počela da klizi ka donjem delu tabele, a danas od 15.30 će ekipa Boa Svensona dočekati na ''MEVA Areni'' Ajntraht iz Frankfurta u 15. kolu Bundeslige i pokušati da sa pobedom ode na pauzu zbog Svetskog prvenstva.

Posle mesec dana bez pobede u Bundesligi, Majnc je sredinom oktobra započeo seriju od tri utakmice u kojima je pobeđivao. U Bundesligi su savladani Verder i Keln dok je u Kupu Nemačke poražen Libek. Međutim, Svensonova ekipa ušla u lošu seriju jer je u poslednja tri kola doživela sva tri poraza. Dok se za mečeve protiv Bajerna i Volfsburga malo šta može prigovoriti, navijači sigurno nisu očekivali da u prethodnom kolu njihovi ljubimci izgube od fenjeraša Šalkea.

Takav pad forme doveo je do toga da Majnc sklizne u donju polovinu tabele mada je na 11. mestu i dalje bliže njenoj sredini. Majnc ima 18 osvojenih bodova, ali bi eventualnim porazom od Ajntrahta Svensonova ekipa mogla dodatno da padne u poretku.

Za razliku od domaćih, Ajntraht je u veoma dobroj formi pošto je tim Olivera Glasnera u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima doživeo samo jedan poraz. Taj neuspeh je i jedini u Bundesligi za Ajntraht u poslednjih pet kola i došao je protiv Borusije Dortmund, a od tada je Glasnerova ekipa pobedila u dve utakmice protiv Augzburga i Hofenhajma.

Ajntraht je sada na četvrtom meču na tabeli sa 26 bodova, jednim manje od Frajburga i Union Berloina koji igraju međusobni duel danas i ukoliko tim iz Frankfurta pobedi Majnc, a u Frajburgu bude remi, Ajntraht će na pauzu otići kao drugi tim Bundeslige odmah iza Bajerna.

Ekipa Majnca nema mnogo problema što se tiče povređenih igrača. Trener Bo Svenson za meč protiv Ajntrhata neće moći da računa samo na Maksima Lajča i Sulimana Mustafu zbog povreda dok su svi ostali na raspolaganju za ovaj meč. Što se Ajntrahta tiče, Oliver Glasner ima nešto više poteškoća oko sastava pošto zbog povreda neće igrati Kristofer Lenc, Makoto Hasebe i Buta, dok postoji kakva-takva šansa da u timu budu Sebastijan Rode i Kristijan Jakić.

Majnc i Ajntraht su potpuno izjednačeni u poslednjih deset međusobnih susreta pošto su obe ekipe ostvarile po tri trijumfa dok je četiri meča završeno nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Antraht osvojio četiri boda u mečevima protiv Majnca koji pobedu protiv tima iz Franfurta nema u poslednje dve godine.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone