ŠOU JE ZAGARANTOVAN: Rino Gatuzo i "slepi miševi" na "Anoeti"

Novosti online

06. 11. 2022. u 10:02

BIĆE zanimljivo u San Sebastijanu.

ШОУ ЈЕ ЗАГАРАНТОВАН: Рино Гатузо и слепи мишеви на Аноети

Foto: Profimedia

Dva uzastopna poraza Real Sosijedada u Primeri i jedan u Ligi Evrope jasan su signal da se ekipa opustila posle dobro starta sezone. Međutim, uprskos neuspesima ekipa iz San Sebastijana se odlično drži. Šesta pozicija sa samo jednim bodom manje od trećeplasiranog Atletika i prvo mesto u grupnoj fazi međunarnog takmičenja nešto je što uliva optimizam pred nastavak nadmetanja na svim frontovima.

Na "Anoetu" danas od 16 časova i 15 minuta u okviru 13. kola Primere stiže Valensija. 

Do pre petnaestak dana bio je Sosijedad jedini tim uz madridski Real koji je svakom rivalu u Primeri dao makar po gol u prvih deset kola, a u naredna dva nijedan. Tim ogromnog napadačkog potencijala zastao je najpre na "Zorilji" protiv Valjadolida, a onda izgubio i od Betisa – 0:2.

Direktno u osminu finala Lige Evrope zahvaljujući gol-razlici ide Real Sosijedad koji je kod kuće poražen od Mančester junajteda 0:1 ali je zadržao prvo mesto u grupi. Po bodovima i međusobnom skoru su bili izjednačeni ali su Španci imali za jedan pogodak bolju gol-razliku. 

Izveo je Erik Ten Hag skoro najjači tim u San Sebastijanu a jedina iznenađenja su bili Doni van de Bek i mladi Alehandro Garnačo. Talentovani Argentinac je u špicu zaigrao uz svog idola Kristijana Ronalda, postigao jedini gol baš na njegovu asistenciju, proslavio ga u Ronaldovom stilu pošto je prethodno pitao Portugalca da li sme tako da slavi ali to opet nije bilo dovoljno za konačan cilj.

Valensija je trenutno 11. na tabeli što je očekivano s'obzirom u kakvoj se finansijskoj krizi nalazi ekipa koju sa klupe predvodi Rino Gatuzo. Vredno rade puleni italijanskog stručnjaka, a posebno su hrabrost pokazali proteklog vikenda kada su nesrećno poraženi od Barse na "Mestalji".

Utakmicu sa mnogo ritma, solidnih prilika na obe strane, pogotovo u prvom poluvremenu, obeležio je – VAR. U prvom poluvremenu je poništio gol Barseloni, koji je postigao Ansu Fati, a u drugom je "krajcovao" Valensiju, pošto je tek na snimku utvrđeno da je pre pogotka Lina njegov saigrače Andre u padu zakačio loptu rukom.

Nije bilo previše uzbuđenja pred oba gola sve do 86. minuta kada je Tores promašio kolosalnu šansu, najbolju na utakmici i tako umalo ostavio Barselonu bez pobede. A, onda se pojavio Levandovski, pravo niotkud. Bio je Poljak nevidljiv tokom čitavog susreta, međutim, za njegovo majstrorsvo je potrebno samo sekund, a on se desio u trećem minutu sudijske nadoknade.

Prethodna tri međusobna duela današnjih rivala završena su nerešenim rezultatima, od koga su dva bila bez golova. Dolaskom Rina Gatuza na "Anoetu" šou je zagarantovan, Sosijedan je favorit i ukoliko želi da prekine mini krizu mora da trijumfuje.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024