FRAJBURG BI DA OSTANE U VRHU: Keln idelna prilika za nova tri boda

M.T.

06. 11. 2022. u 08:57

DOMAĆIN je u poteri za trećom uzastopnom pobedom.

ФРАЈБУРГ БИ ДА ОСТАНЕ У ВРХУ: Келн иделна прилика за нова три бода

Foto: Profimedia

Nastavlja Frajburg sa dobrim igrama koje ga i dalje održavaju među najboljih pet ekipa u Bundesligi, a danas od 17.30 u 13. kolu nemačkog šampionata dočekaće Keln na stadionu ''Evropa park'' i imati priliku da dodatno učvrsti svoju poziciju u vrhu.

U poslednjih pet kola Frajburg je upisao tri pobede i jedan remi uz jedan poraz od 5:0 koji je došao od raspucanog Bajerna, ali kada se uzme u obzir forma aktuelnog šampiona Nemačke teško da navijači Frajburga mogu da žale za tom utakmicom. Ekipa trenera Kristijana Štrejha je u seriji od dve pobede pošto je savladala Verder iz Bremena i Šalke u prethodnom kolu i protiv Kelna će pokušati da upiše treći uzastopni trijumf, a trenutno je na četvrtom mestu sa 24 osvojena boda.

Frajburg je u četvrtak okončao grupnu fazu Lige Evrope remijem protiv Karabaga i sa prvog mesta u grupi se plasirao u osminu finala. Pošto je Štrejh odmarao veći deo standardnih prvotimaca, Frajburg meč protiv Kelna dočekuje u prilično svežem stanju.

''Jarčevi'' su u poslednjih pet kola dva puta stigli do pobede i jednog remija, a pretrpeli su i dva poraza. U prethodnom kolu su odigrali nerešeno sa Hofenhajmom, dok su kolo pre toga sa 5:0 izgubili od Majnca. Keln je u četvrtak odigrao 2:2 sa Nicom i tako završio sa evropskim takmičenjima ove sezone pošto je u grupi bio iza Nice i Partizana. Iako nije uspeo da se plasira u nokaut fazu Lige konferencija, Keln će sada moći da se u potpunosti posveti takmičenju u Bundesligi, pošto je trenutno na 12, mestu sa 17 osvojenih bodova.

Kristijan Štrejh za meč protiv Kelna ne moe da računa na povređene Džonatana Šmida, Manuela Guldea, Kimberlija Ezekvema i Kevan Šadea, ali se u ekipu vratio Ronald Salai na meču protiv Karabaga posle ozbiljne povrede oka. Stefan Baumgart morao je da ide gotovo sa najjačom postavom protiv Nice u četvrtak u pokušaju da obezbedi plasman u nokaut fazu Lige konferencija i verovatno bi makar malo osvežio redvoe ''jarčeva'', ali ga silne povrede sprečavaju u tome. U timu Kelna neće biti Sebastijana Andersona, Forijana Dica, Tima Lemperlea, Dimitriosa Liminiosa, Dejana Ljubićića i Marka Uta zbog povreda, a pod znakom pitanja je i učešće Jonasa Hektora.

U poslednjih deset međusobnih mečeva ove dve ekipe su gotovo poravnate. Frajburg je ostvario pet pobeda, dok je Keln upisao jedan trijumf manje, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom. Frajburg prošle sezone nije uspeo da savlada Keln koji je osvojio četiri boda u poslednja dva meča. Upravo su ta dva meča i jedina u poslednjih deset na kojima je postignuto manje od tri gola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov