"PRIJATELJSKI" MEČ U MANČESTERU: "Građani" žele da ostanu neporaženi

V.D.

02. 11. 2022. u 10:25

U jednoj opuštenoj utakmici fudbaleri Mančester sitija dočekaće ekipu Sevilje u okviru 6. kola Lige šampiona grupe ''G''.

ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ У МАНЧЕСТЕРУ: Грађани желе да остану непоражени

Foto: Profimedia

U ovoj grupi je već sve odlučeno, Siti će sa prvog mesta nastaviti takmičenje u Ligi šampiona, drugo mesto pripada Borusiji iz Dortmunda, Sevilja će se zadovoljiti Ligom Evrope, dok će poslednje mesto zauzeti Kopenhagen. Ako uzmemo to u obzir, možemo očekivati da oba trenera kombinuju sa sastavima u predstojećem duelu, kako bi sačuvali igrače za kasnije utakmice.

Mančester siti je kao jedan od glavnih favorita za naslov prvaka Evrope uspešno preskočio prvu prepreku i u odigranih pet utakmica ima osvojenih 11 bodova. Nakon tri početne pobede protiv Sevilje, Dortmunda i Kopenhagena usledila su dva remija bez pogodaka protiv Borusije i Kopenhagena, što je jako nekarakteristično za ekipu Pepa Gvardiole.

''Građani'' nemaju poraz u dosadašnjem toku takmičenja i probaće to da održe i u utakmici protiv Sevilje. Nakon što su dominantno otvorili sezonu, Siti je u blagom padu forme pošto u prethodnih pet takmičarskih utakmica imaju samo dva trijumfa, ipak, za vikend su ostvarili važnu pobedu na gostovanju probuđenom Lesteru pogotkom Kevina de Brujnea iz slobodnog udarca i tako održali korak za vodećim Arsenalom u Premijer ligi.

Sevilja ima jednu od turbulentnijih sezona u skorijoj istoriji. Katastrofalne igre dovele su do promene trenera početkom oktobra, kada je Đulena Lopetegija zamenilo dobro poznato lice Horhe Sampaoli koji ih je već vodio u sezoni 2016/2017.

Od kada se vratio na klupu Sampaoli je zabeležio dve pobede, dva poraza i tri nerešena rezultata, što i nije baš sjajno. Ipak, Sevilja je prošle nedelje savladala Kopenhagen u jako bitnoj utakmici sa 3:0, golove su dali En-Nesiri, Isko i Montijel i tako su obezbedili plasman u Ligu Evrope koju su osvajali čak šest puta u ovom veku.

U La ligi ''rohiblankosi'' se nalaze u zoni ispadanja, a za vikend im je sva tri boda sa ''Ramon Sančez Pishuana'' odneo Rajo Valjekano.

Što se tiče međusobnih duela, Siti je dominantno slavio u prvom kolu sa 4:0, dvostruki strelac je bio Holand, a po gol su dodali Diaz i Foden. U grupnoj fazi Lige šampiona su se sreli i u sezoni 2015/2016. kada je Mančester ostvario dve pobede.

Domaćin će sigruno biti bez najboljeg strelca Holanda, Kajla Vokera i Kevina Filipsa, dok se nakon odrađene suspenzije u sastav vraća Serhio Gomez.

Gosti će biti bez Korone i En-Nesirija, dok je pod znakom pitanja bivši igrač Sitija, Fernando.
Očekujemo otvorenu utakmicu, sa kombinovanim sastavima, ali golovi ne bi trebalo da izostanu.


NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)