"PLAVCI" ŽELE OSVETU ZA ŠOK IZ ZAGREBA: Dinamo u (ne)mogućoj misiji!

V.D.

02. 11. 2022. u 11:28 >> 11:29

MANjE zanimljiv duel grupe ''E" odigraće se na ''Stamford Bridžu".

ПЛАВЦИ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ ЗА ШОК ИЗ ЗАГРЕБА: Динамо у (не)могућој мисији!

FOTO: AP/Tanjug

Ekipa Čelsija u poslednje kolo ulazi sa deset bodova i već zagarantovanom prvom pozicijom, dok Dinamo traži svoje šanse za plasman u Ligu Evrope. Ove dve ekipe su već odigrale duel u prvom kolu kada je Dinamo pogotkom Oršića osvojio sva tri boda, ali od tada Hrvati nisu uhvatili ritam, dok je Čelsi predvođen Grejamom Poterom ušao u seriju dobrih rezultata.

Nakon već pomenutog poraza, ''plavci'' su zabeležili tri pobede i jedan remi, dva puta su u međusobnim duelima sa Milanom odnosili pobedu, dok su protiv Salcburga odigrali nerešeno na svom terenu, ali su ih porazili u prošlom kolu u Austriji 1:2, golovima Kovačića i Haverca, i tako zacementirali prvo mesto u grupi.

Od kako je smenio Tuhela, Čelsi je bio neporažen u devet utakmica, ali je za vikend taj niz prekinuo baš bivši Poterov klub Brajton, koji ih je "demolirao" sa 4:1 na ''Ameksu''.

Može se očekivati kombinovani sastav domaćina jer ih za vikend očekuje gradski derbi protiv Arsenala u kojem će tražiti pobedu i povratak u prva četiri tima na tabeli Premijer lige. 

Što se tiče Dinama, oni su nakon sjajnog otvaranja Lige šampiona i pobede nad Čelsijem zapali u krizu. Od tada su upisali tri poraza i osvojili samo jedan bod kada su remizirali na ''Maksimiru'' protiv Salcburga. U Austriji su izgubili sa 1:0, Milan ih je na ''San Siru'' savladao sa 3:1, dok su prošle nedelje izgubili sve šanse za prolaz u nokaut fazu novim porazom od ''rosonera'', u Hrvatskoj je bilo 0:4.

Dinamo se nada da može do treće pozicije i Lige Evrope, ali ako se uzme u obzir da je ekipa iz Zagreba upisala samo jednu pobedu u prethodnih šest takmičarskih utakmica, jasno je da su šanse ekipi Anta Čačića minimalne.

Domaćin će biti bez dugo povređenih Veslija Fofane, Ngolo Kantea i Risa Džejmsa. Na listu izostanaka možemo dodati i Kepu Arizabalagu koji je zbog povrede ranije napustio igru protiv Brajtona za vikend. Pod znakom pitanja je i Kalidu Kulibali.

Gosti će biti bez štopera Boška i Josipa Šutala, dok bi Dino Perić trebao da se vrati nakon povrede. 

Zanimljivo je to da se ove dve ekipe nikada nisu susrele pre ovogodišnje Lige šampiona, i da je pobeda Dinama u prvom kolu jedini meč koje su ove dve ekipe međusobno odigrale.

Iako će Čelsi odmarati dosta igrača, očekujemo utakmicu sa dosta golova pošto Dinamo nema šta da izgubi i za prolaz u Ligu Evrope su im potrebna sva tri boda.

NAŠ TIP: 1-3I & 1-3II (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a