SEDAMDESETIH SU VODILI BITKE ZA TITULU: Danas je slika mnogo drugačija

V.D.

22. 10. 2022. u 08:44

U uvodnom meču 13. kola Premijer lige sastaju se Notingem Forest i Liverpul.

СЕДАМДЕСЕТИХ СУ ВОДИЛИ БИТКЕ ЗА ТИТУЛУ: Данас је слика много другачија

FOTO: Tanjug/AP

Popularni "šumari" su dočekali promociju u Premijer ligu nakon 23 godine tavorenja u nižim ligama. Letos je tim koji je u vlasništvu grčkog medijskog magnata Evangelosa Marinakisa potrošio 162 miliona evra na pojačanja ali rezultati koje ekipa trenera Kupera pruža u Premijer ligi su daleko od dobrih i ne pravdaju uloženi novac.

Domaći tim se nalazi na poslednjoj 20. poziciji u ligi sa samo šest osvojenih bodova nakon 11 odigranih mečeva.

Uspeli su od početka sezone da upišu samo jedan minimalni trijumf protiv Vest Hema dok su bodove otkinuli još samo Evertonu, Aston Vili i u prethodnom kolu Brajtonu koji nakon odlaska trenera Potera u Čelsi ne može da se sastavi. Na sve ovo ide i očajna gol razlika od 7:23 što ih čini drugim najgorim napadom i drugom najgorom odbranom u ligi.

Gosti iz grada Bitlsa su u sezonu ušli sa velikim ambicijama da pokušaju da preotmu titulu Mančester sitiju koja im je zamalo izmakla u prethodnoj sezoni.

Pre početka sezone u Premijer ligi savladali su "građane" sa ubedljivih 3:1 i podigli prvi trofej u sezoni namenjen osvajaču "Komjuniti šilda".

U Premijer ligi izabranici Jirgena Klopa pružaju blede partije i nalaze se na sedmoj poziciji sa 16 bodova, čak 11 manje od lidera Arsenala. Ono što može da raduje navijače "crvenih" je to što su vezali tri pobede i što im je forma u uzlaznoj putanji ako je suditi po prethodnim mečevima.

Nakon što su deklasirali Rendžers u Ligi Šampiona sa 7:1 na gostovanju na "Ajbroksu", slavili su i u derbiju protiv Sitija minimalnim rezultatom da bi u prethodnom kolu takođe minimalno pobedili Vest Hem i popeli se na sedmu poziciju.

U Ligi šampiona Salah i družina pružaju bolje partije i takoreći su obezbedili prolaz u nokaut fazu.

Klopov tim i dalje muči muku sa povredama. U sastavu ponovo neće biti Artur, Diaz, Žota i Matip dok su neizvesni nastupi Keite, Nunjeza i Konatea.

Stiv Kuper ima nešto manje problema u sastavljanju tima jer uz dugo odsutne Kolbeka, Niakatea, O Brajena i Ričardsa jedino su upitni nastupi Tofoloa i Brazilca Lodija. 

Što se tiče međusobnih susreta jedini odigran u ovom milenijumu bio je ona prošle godine kada je Liverpul slavio minimalnim rezultatom na istom ovom stadionu u okviru 1/4 finala FA kupa.

Verujemo da će tim Jirgena Klopa ponovo slaviti na "Siti graundu"

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)