DOSTA JE BILO OKLEVANJA! Bavarci se više ne šale

M.T.

19. 10. 2022. u 10:54

BAVARCI u jednom od derbija prošlog kola Bundeslige demolirali su Frajburg.

ДОСТА ЈЕ БИЛО ОКЛЕВАЊА! Баварци се више не шале

FOTO: AP/Tanjug

Augzburg baš i nije imao sreće u Kupu Nemačke pošto će u šesnaestini finala tog takmičenja večeras od 20.45 na ''VVK Areni'' dočekati Bajern iz Minhena koji se izgleda vraća u svoju prepoznatljivu formu.

Augzburg će imati težak posao u šesnaestini finala Kupa Nemačke, ali klub koji je takođe iz Bavarske zna kako može da obori na leđa giganta iz Minhena. Upravo je Augzburg naneo jedini poraz Bavarcima ove sezone u 7. kolu Bundeslige minimalnim rezultatom. Ekipa Erika Masena nikad nije igrala finale Kupa Nemačke, a najveći uspeh je ostvarila plasmanom u polufinale u sezoni 2009/2010. kada ih je Verder iz Bremena izbacio rezultatom 2:0. U prvoj rundi Augzburg je imao lak posao protiv Lohnea kojeg je savladao sa 4:0.

Čini se da je Bajern ponovo ubacio u brzinu u Bundesligi pošto je posle nekoliko kola bez pobede u prethodna tri ostvario dve uz remi protiv Borusije Dortmund. U prethodnom kolu su Bavarci imali na programu derbi protiv Frajburga i pokazali da su se probudili.

Frajburg je dobio pet komada u mreži, a Bajern je stigao do drugog mesta u šampionatu. Bajern je u svojoj istoriji 20 puta osvajao Kup Nemačke i najtrofejniji je u tom takmičenju, ali ga nije osvojio u poslednje dve sezone. Iako favorit protiv Augzburga, tim Julijana Nagelsmana biće oprezan pošto je jedini poraz u prvenstvu ove sezone doživeo upravo od današnjeg protivnika, a u prvom kolu kupa imao je lak posao protiv Viktorije iz Kelna koju je savladao sa 5:0.

Kao da meč protiv raspucanog Bajerna već nije dovoljno veliki problem, Augzburg ima i veliki broj povređenih igrača pa Enriko Masen ima priličnu glavobolju oko sastava tima jer u njemu definitivno neće biti Andrea Hana, Rafala Gikijeviča, Feliksa Udokaija, Risa Oksforda, Niklasa Dorša, Noe Sarenrena Bazija i Tobijasa Štrola. Na drugoj strani, Julijan Nagelsman i dalje neće imati na raspolaganju prvog golmana Manuela Nojera, kao ni Lukasa Ernandeza, Tomasa Milera i Buna Sara, a njima se pridružio i Liroj Sane koji se povredio protiv Frajbruga.

Augzburg i Bajern su u Kupu Nemačke igrali tri puta i sva tri puta je Bajern dolazio do pobede, a poslednji meč u ovom takmičenju igrali su u oktobru 2016. U Bundesligi Bajern je pobedio na šest od poslednjih 10 mečeva, a Augzburg na dva i po jednom u ovoj i prethodnoj sezoni, što nije pošlo za rukom ni jačim timovima od njega u Nemačkoj. Dva meča su okončana nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini