NIJE HARI ALI JE POTER: Čarobnjakov prezimenjak je za sada magičan

M.T.

19. 10. 2022. u 16:31 >> 16:31

LONDONSKI klub u odličnoj formi.

НИЈЕ ХАРИ АЛИ ЈЕ ПОТЕР: Чаробњаков презимењак је за сада магичан

FOTO: Tanjug/AP

Pobedio je Brentford u prošlom kolu Premijer lige, ali će imati težak zadatak da nastavi sa dobrim rezultatima jer mu u 12. kolu engleskog šampionata u goste na ''Džitek'' stadion večeras od 20.30 stiže zahuktali Čelsi.

Brentford je u prethodnih pet kola imao solidan učinak od dve pobede, jednog remija i dva poraza, a u prethodnom kolu je savladao Brajton i tako uspeo da se brzo oporavi od debakla protiv Njukasla u meču u kojem je poražen sa 5:1.

Ekipa menadžera Tomasa Franka sada je na devetom mestu u Premijer ligi sa 13 osvojenih bodova, a eventualni dobar rezultat protiv Čelsija bi ih doveo blizu pozicija koje vode u evropska takmičenja. ''Pčele'' su posebno opasne na svom stadionu pošto su od mogućih 15 bodova kao domaćini do sada osvojili deset, a postižu u proseku dva gola po meču pred svojim navijačima.

Međutim, Čelsi je u fantastičnoj formi i Grejam Poter se potpuno privikao na veće zahteve kao menadžer ''plavaca'' nego što su oni bili u Brajtonu, njegovom prethodnom klubu. Londonski klub je u odličnoj seriji od pet pobeda u svim takmičenjima i probaće da udari i šestu recku, a u prethodnom kolu je savladao Aston Vilu. Čelsi je pre Aston Vile imao i iskušenje u Ligi šampiona protiv Milana, a i tu utakmicu je rešio u svoju korist.

''Pčele'' su i dalje u timu bez Tomaša Strakoše i Erona Hikija, kao i Kristijana Norgarda i Pontusa Jansona zbog povreda. U Čelsiju su otprilike isti igrači i dalje van stroja, pa Poter i dalje na raspolaganju nema Ngolo Kantea, Veslija Fofanu i Risa Džejmsa koji se povredio protiv Milana i moraće da propusti i Svetsko prvenstvo u Kataru, a još uvek je pod znakom pitanja Hakim Ziješ koji je bio bolestan.

Brentford i Čelsi odigrali su do sada samo dva meča u Premijer ligi, što i ne čudi pošto su ''pčele'' prošle sezone prvi put igrale u elitnom rangu engleskog fudbala, a ''plavci'' su oba puta slavili. Ova dva kluba su češće igrala u kupovima, tri puta u FA kupu i jednom u Liga kupu, a Čelsi je i tu uspešniji sa tri pobede, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom, pa Brentford još uvek čeka pobedu pobedu protiv ''plavaca''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna