LESTER DRŽI "FENJER": Kristal Palas će probati da ga još više upali

M.T.

15. 10. 2022. u 08:20

''Lisice'' imaju samo jednu pobedu od početka sezone.

ЛЕСТЕР ДРЖИ ФЕЊЕР: Кристал Палас ће пробати да га још више упали

Foto: Tanjug/Michael Regan/Pool via AP

Navijači Lestera mogu samo u čudu da posmatraju šta se njihovom klubu dešava ove sezone i budu sve nezadovoljniji rezultatima, ali će svakako danas od 13.30 u 11. kolu Premijer ligi ispuniti tribine kada na ''King Pauer'' stadion stigne Kristal Palas.

Lester je od starta sezone u katastrofalnoj formi, a ''lisice'' su do prvog trijumfa stigle tek u devetom kolu protiv jednako lošeg Notingem Foresta. Međutim, bio je to kratkotrajni bljesak pošto je Lester prošlog vikenda poražen od Bornmuta sa 2:1, a to je bio četvrti poraz ''lisica'' u poslednjih pet kola pa i ne čudi što se nalaze na začelju tabele Premijer lige sa samo četiri osvojena boda i učinkom od po jedne pobede i remija i čak sedam poraza.

Čak četiri utakmice ove sezone je Lester uspeo da izgubi iako je bio u vođstvu i u toj kategoriji su od njega lošiji samo Aston Vila i Sautempton, a sve je glasnije i nezadovoljstvo navijača koji su sve više za opciju da menadžeru Brendanu Rodžersu što pre vide leđa dok ne bude previše kasno za šampiona iz sezone 2015/2016.

U neznatno boljoj formi nalazi se Kristal Palsa. Ekipa menadžera Patrika Vijere u poslednjih pet kola ima samo jednu pobedu, ali i dva nerešena rezultata uz dva poraza, a prethodnog vikenda je savladala Lids rezultatom 2:1 i to joj je bio drugi trijumf od početka sezone. To je dovelo Palas na 15. mesto na tabeli Premijer lige sa devet osvojenih bodova, ali i utakmicom manje što znači da bi ''orlovi'' možda bili i u boljoj poziciji.

Oba tima imaju dosta problema sa povredama igrača, što utiče i na sastave. U Lesteru neće biti Timotija Kastanjea koji se povredcio u prošlom kolu protiv Bornmuta, a od ranije su odsutni zbog povreda Vilfred Ndidi, Rikardo Pereira i Rajan Bertran, dok je pod znakom pitanja Nampalis Mendi koji ima određen probleme sa kolenom. Ništa bolje nije ni u Kristal Palasu pošto Patrik Vijera na raspolaganju nema petoricu igrača: Natanijela Klajna, Džejmsa Mekartura, Džeka Batlenda, Natana Fergusona i Krisa Ričardsa.

Lester i Kristal Palas potpuo su izjednačeni što se tiče međusobnih susreta, tačnije poslednjih deset koje su odigrali u Premijer ligi. Obe ekipe imaju po četiri pobede, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. Međutim, Palas je poslednji put protiv Lestera slavio u februaru 2019.godine i čini se da je pravo vreme da ''orlovi'' iskoriste lošu formu ''lisica''.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,57)

TIP ZA KARTONE: +2,5 (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024