PETRIĆ SA DVE REČI SVE OBJASNIO: Protiv Kelna PUN GAS!

Novosti online

13. 10. 2022. u 08:13 >> 09:14

NEMA kalkulisanja.

ПЕТРИЋ СА ДВЕ РЕЧИ СВЕ ОБЈАСНИО: Против Келна ПУН ГАС!

FOTO: Uhlíř Patrik / ČTK / Profimedia

Fudbaleri Partizana dočekaće ekipu Kelna u 4. kolu grupe "D" Lige konferencije. Ukoliko još jednom nadmudre "jarčeve", crno-beli bi se znatno približili plasmanu u eliminacionu fazu takmičenja, što je prilikom žreba grupa označeno skoro kao neizvodljivo. Sad deluje realno, posebno ako se ponove zalaganje i rezultat sa stadiona "Rajn Energi".

- Pobedom ili nerešenim rezultatom bismo bili bliži evropskom proleću, mada ne želim igrače da opterećujem rezultatom. Idemo pun gas! Ko može – može, ko ne može - šta da radimo - rekao je trener srpskog vicešampiona Gordan Petrić.

Parni valjak je prošle sedmice iznenadio Nemce postavkom sa dvojicom napadača. Možda će sad sa tandemom zadnjih veznih, jer je blizu promocije opcija da zajedno zaigraju Hamidu Traore i Kristijan Belić.

- Bila je procena da bi nam dva napadača mogla doneti rezultat. I došao je. Nismo se opredelili za defanzivnu varijantu u Kelnu, nego nas je gol na početku povukao na našu polovinu i dao nam prostor da igramo na kontre. Da smo pogodili mrežu kasnije, možda bismo igrali drugačije. Keln nas je dosta pritiskao, naročito centaršutevima, a sad ide ka tome da će biti malo drugačiji stil. Sad, da li će to za nekog biti iznenađenje - istakao je stručnjak kluba iz Humske.

"Jarčevi" su u Beograd došli motivisani da se osvete crno-belima za poraz od 0:1, ali i u ne tako dobrom raspoloženju budući da su za vikend do nogu potučeni od Menhengladbaha u Bundesligi (5:2).

- Već nam nedostaju navijači, ali i dalje moramo da pobedimo u Beogradu ako želimo napred. Uradićemo sve, ne samo da pobedimo, već da obezbedimo nokaut fazu - rekao je trener gostiju Štefen Baumgart na konferenciji za medije pa nastavio:

- Bundesliga nam je i dalje glavni prioritet.

Keln je poslednji put gostovao u srpskoj prestonici krajem 2017. godine, ali na stadionu "Rajko Mitić". Sutra će vojevati bitku na drugom najvećem srpskom stadionu.

- Njihov stadion je sjajan, jednostavno miriše na fudbal. To je tradicija. To je duh starog fudbala. Ovo je stadion dostojan poštovanja. Očekujemo eksploziju na terenu sutra - ispričao je Baumgart.

Partizan je u Nemačkoj pokazao kako se igra na rezultat, te da svaka navodna prednost mora da se opravda na terenu. Sada je situacija drugačija, Keln je spoznao sve snage "parnog valjka" i nema sumnje da će dati sve od sebe da neutrališe iste.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri