VERONA I SRBI BI DA PONOVE PARTIJU IZ FEBRUARA: "Zebre" pune samopouzdanja stižu u grad Romea i Julije

Novosti online

03. 10. 2022. u 08:35

"MASTIFI" su 13. februara na "Bentegodiju" slavili sa velikih 4:0.

ВЕРОНА И СРБИ БИ ДА ПОНОВЕ ПАРТИЈУ ИЗ ФЕБРУАРА: Зебре пуне самопоуздања стижу у град Ромеа и Јулије

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Fudbaleri Verone dočekaće Udineze na "Bentegodiju" u poslednjem meču 8. kola italijanske Serije A. Popularni "mastifi" trenutno se nalaze u zoni ispadanja sa pet bodova, u minuloj rundi rutinski su poraženi od Fiorentine na gostovanju sa 0:2. Sa druge strane, Udineze je najveće iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva. "Zebre" su na petom mestu, na svom kontu imaju 16 bodova.

Vinćenco Italijano i njegova Fiorentina su konačno progledali. Savladali su Veronu 2:0 i najavili izlaz iz krize. Italijano je počeo meč bez klasičnog centrafora, ostavio Luku Jovića i Artura Kabrala na klupi i oslonio se na Kristijana Kumaea kao "lažnu devetku".

Ipak, ključni čovek je bio Žonatan Ikone. Francuz je posle solo akcije u 13. minutu pogodio za vođstvo i olakšanje domaćeg tima. Nekoliko minuta kasnije je iznudio i penal, ali ga je kapiten Krstijan Biragi loše izveo i omogućio Montipu da odbrani. Golman Verone je najzaslužniji što "viola" nije vodila ubedljivije jer je posle odbranjenog penala skinuo i neke sjajne šanse domaćim fudbalerima. Tek u 90. minutu je Fiorentina stigla do zasluženog drugog gola kada je rezervista Niko Gonzaels pogodio.

Od srpskih fudbalera, Lazović i Ilić su odigrali ceo meč za Veronu, dok u Fiorentini nije igrao niko od trojice "orlova". Nikola Milenković je meč propustio zbog lakše povrede, dok su Aleksa Terzić i Luka Jović presedeli meč na klupi.

Udinezeu i njegovom treneru Andrei Sotilu kapa dole za sve što rade ove sezone. Savladavši Inter sa 3:1 upisali su petu pobedu u nizu. Pre skoro mesec dana na "Dačija areni" stradala je i Roma (4:0), nešto ranije Fiorentina, Sasuolo u Ređo Emiliji...  Za sada je samo šampion Milan uspeo da savlada crno-bele.

Jedan od junaka Udinezeovog velikog slavlja je Đerar Deulofeu. Španski napadač je dva puta izuzetno centrirao, prvo za Jaku Bijola u 84. minutu, a potom i za Tolgaja Arslana u sudijskoj nadoknadi. Bili su to pogoci za 2:1 i 3:1, dok je Milan Škrinjar pogodio svoju mrežu za 1:1. Prethodno je Bastoni doneo Interu vođstvo.

Verona će želeti da ponovi partiju iz prethodnog međusobnog duela sa Udinezeom. "Mastifi" su 13. februara upravo na "Bentegodiju" slavili sa velikih 4:0. Međutim, neće biti lako protiv protivnika punog samopouzdanja.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti