DERBI ZAČELJA: Sampa merka prvu pobedu u sezoni

Novosti online

02. 10. 2022. u 08:00

KLUB iz Đenove dočekuje Moncu koja je u proteklom kolu savladala slavni Juventus.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА: Сампа мерка прву победу у сезони

Foto: AP

Agonija Sampdorije na početku ove sezone još uvek traje, a dubiozu u redovima ekipe Marka Đampaola dodatno je produbio poraz u minuloj rundi na stadionu "Alberto Piko" od Specije (1:2).  

Ekipa Luke Gotija je do druge pobede u sezoni stigla posle preokreta, zahvaljujući golu Mbale Enzole, mada uloga pravog heroja utakmice ide u ruke fantastičnog Bartlomeja Drongovskog. Sjajni Poljak je imao nekoliko odličnih intervencija, od kojih se ona najvažnija dogodila u poslednjim trenucima meča kada je skinuo zicer Fabiju Kvaljareli i oduševio domaću publiku.

Gosti posle sedam kola imaju samo dva osvojena boda, mada im je na "Alberto Piku" malo i sreća okrenula leđa u pojedinim situacijama pred protivničkim golom. Gosti su uspeli prvi i da povedu preko raspoloženog Abdelhamida Sabirija, ali ih je već u narednom napadu isekao autogol Džejsona Murilja.

Srpski reprezentativac Filip Đuričić uspeo je da se izbori za nekoliko povoljnih pozicija pred protivničkim golom, ali ni on nije imao rešenje za razbranjenog Drongovskog. Kvaljarela je u igru ušao upravo umesto Đuričića, a onda bio na pravom mestu u nadoknadi utakmice da donese veliki bod svom timu. Ipak, Poljak mu je odlično ušao u šut i nogama sprečio da se lopta zakoprca u njegovoj mreži.

Novi šamar Juventusu je opalila Monca i tako slavila sa 1:0 pre desetak dana. Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani koji vode novog prvoligaša verovatno nisu mogli da zamisle lepši način za prvu pobedu Monce u Seriji A. S obzirom kakve su sve bitke vojevali sa Milanom protiv Juventusa i kakav su rivalitet imali sa porodicom Anjeli, ovo je najslađa moguća pobeda za legendarni tandem.

Monca je pokazala kako prava šok-terapija deluje. Posle smene Đovanija Strope, Galijani je pre par dana na trenersku funkciju promovisao početnika Rafaelea Paladina, a nekadašnji prvotimac Juventus nije imao milosti na debiju prema bivšem klubu.

Krilni napadač Patrik Ćurija je ceo meč mučio Juventusove defanzivce i na kraju asistirao za jedini gol na meču u 74. minutu. Centrirao je na peterac gde je bio danski napadač Kristijan Gjutker koji je uklizao na petercu i pogodio.

Sampdorija svojervsni derbi začelja dočekuje kao poslednja, dok je Monca dve pozicije iznad. Ovo je praktično poslednji voz za klub iz Đenove i nema sumnje da će u 8. kolu dati sve od sebe da stignu do prvog trijumfa su sezoni.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina