JOVIĆ I FIORENTINA NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Furiozna Atalanta nema nameru da stane!

Novosti online

02. 10. 2022. u 09:00

SRBIN ne briljira u Firenci.

ЈОВИЋ И ФИОРЕНТИНА НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Фуриозна Аталанта нема намеру да стане!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Atalante odlično su započeli novu sezonu. "Boginja provincije" je sa 17 bodova na drugom mestu, a ukoliko savlada Fiorentinu večeras od 18 časova u meču 8. kola Serije A izjednačiće se sa Napolijem na prvoj poziciji.

Ekipa trenera Gasperinija igra zaista sjajno, atraktivno i što je najbitnije - pobeđuje! U protekloj rundi klub iz Bergama pobedio je Romu na "Olimpiku" minimalnim rezultatom.

Atalanta nije blistala, ali je uspela da iskoristi svoj trenutak. Odlično kreiran napad u 35. minutu, uz seriju propusta domaće odbrane u prvenac ove sezone pretvorio Skalvini, a to je ujedno bio i jedini udarac "boginje provincije" u okvir gola domaćina.

Sa druge strane, jedan od tragičara u domaćem sastavu biće Tami Abraham, koji je u 41. minutu imao situaciju jedan na jedan sa Markom Sportijelom, ali je taj njegov pokušaj prošao pored stative gostujućeg gola. Sportijelo je na teren ušao u osmom minutu umesto Huana Musa, koji se sudario sa Demiralom i na kraju završio u bolnici.

Rimljani su situaciju na terenu pokušali da promene uvođenjem prvo Belotija umesto Matića, a potom i Šomurodova umesto Abrahama. Obojica su imali nekoliko dobrih šansi, a posebno Uzbekistanac, koji je u nadoknadi mogao i morao da iskoristi jednu od dve odlične situacije.

Od Fiorentine i Luke Jovića se očekivalo više, ali za sada spoj "viole" i Srbina ne uliva optimizam. Nekadašnji napadač teško nalazi put do mreže, slavni klub ima problema sa realizacijom što se vidi i po broju osvojenih bodova, samo 9. Međutim, u minulom kolu puleni Vićenca Italijana rutinski su savladalo Veronu - 2:0.

Italijano je počeo meč bez klasičnog centrafora, ostavio Luku Jovića i Artura Kabrala na klupi i oslonio se na Kristijana Kumaea kao "lažnu devetku". Ipak, ključni čovek je bio Žonatan ikone. Francuz je posle solo akcije u 13. minutu pogodio za vođstvo i olakšanje domaćeg tima. Nekoliko minuta kasnije je iznudio i penal ali ga je kapiten Krstijan Biragi loše izveo i omogućio Montipu da odbrani. Golman Verone je najzaslužniji što "viola" nije vodila ubedljivije jer je posle odbranjenog penala skinuo i neke sjajne šanse domaćim fudbalerima. Tek u 90. minutu je Fiorentina stigla do zasluženog drugog gola kada je rezervista Niko Gonzaels pogodio.

Nikola Milenković je spreman za povratak u startnih 11, dok će učešće Luke Jovića i Alekse Terzića zavisiti od odluke trenera.

Uprkos trijumfu Fiorentine u prethodnom međusobno duelu od 1:0, Atalanta je favorit u Bergamu. Očekujemo otvoren meč sa dosta šansi na obe strane terena.

NAŠ TIP: 1X&2-5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)