STANKOVIĆ ČEKA KAO ZAPETA PUŠKA: Inzagiju se drma klupa, meč protiv Rome možda i poslednji

Novosti online

01. 10. 2022. u 09:49

OČEKUJU se ovacije sa tribina za Žozea Murinja, trenera koji je "neroazurima" doneo tripletu.

СТАНКОВИЋ ЧЕКА КАО ЗАПЕТА ПУШКА: Инзагију се дрма клупа, меч против Роме можда и последњи

Foto: Profimedia

Ekipa Intera dočekaće Romu od 18 časova na "Đuzepe Meaci" u meču 8. kola italijanske Serije A. "Neroazuri" igraju po sistemu toplo-hladno, navijači su zbog toga sve nervozniji, a sedma pozicija i 12 osvojenih bodova nije u skladu sa renomeom kluba. Upravo zbog svega navedenog trener Simone Inzagi nalazi se u ne baš dobrom položaju, počelo je da se priča o njegovoj smeni ukoliko ne trgne ekipu i počne da pobeđuje u nizu. Interesatno, u italijanskoj štampi kao njegova zamena spominje se nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Stiven Žang je sve iznenadio dolaskom u trening centar "Anđelo Morati". Prošlo je više od dva meseca kada je predsednik "nerazura" bio u sportskom centru vicešampiona Italije. Dolazak Žanga se interpretira kao znak podrške treneru Simoneu Inzagiju koji prolazi kroz turbolentan period. Njih dvojica su se sreli pre nego što je šefa stručnog štaba razgovarao sa generalnim direktorom Bepeom Marotom i sportskim direktorom Pjerom Auzilijom.

Rezultat sastanka prema rekonstrukcijama je sledeći: Inzagi je dobio punu podršku, uprava kluba će biti još više uz njega i u svakodnevnom radu, ali se od njega traži da promeni ploču i da uspostavi jasne hijerarhije u timu, počev od prvog golmana (Handanović ili Onana). Takođe, od Inzagija se očekuje da već od meča protiv Rome, bude jasna promena tendencij: od kvaliteta igre, zalaganja i ponašanja fudbalera do rezultata.

Roma je doživela poraz od Atalante na "Olimpiku" u prethodnoj rundi, uz veliku nervozu i nove probleme, pošto se prilikom zagrevanja na povredu požalio Paulo Dibala. Rimljani su se na startu sezone u prevelikoj meri oslonili na Argentinca, koji je do sada učestvovao u pet od osam golova "vučice" u dosadašnjem toku sezone (tri gola i dve asistencije), a bio je i glavni pokretač igre Murinjovog tima.

Ipak, Romi ništa nije išlo za rukom protiv "boginje provincije", iako je silno napadala, pa su gosti za Bergamo odneli sva tri boda. Portugalski strateg je u ogromnoj meri uticao na nervozu u svojim redovima - zaradio crveni karton zbog verbalnog napada na sudije.

Atalanta nije blistala, ali je uspela da iskoristi svoj trenutak. Odlično kreiran napad u 35. minutu, uz seriju propusta domaće odbrane u prvenac ove sezone pretvorio Skalvini, a to je ujedno bio i jedini udarac "boginje provincije" u okvir gola domaćina.

Inter je savladao Roma na četiri uzastopna meča, favoriti su i večeras od 18 časova, ali forma ne uliva poverenje. "Posebni" će imati motiv više, vodi ekipu protiv kluba sa kojim je osvojio tri trofeja u jednoj sezoni, popularnu tripletu.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije