Udariće BRAT NA BRATA!

Novosti online

24. 09. 2022. u 14:57 >> 14:58

PETO kolo grupe "2" divizije "C".

Удариће БРАТ НА БРАТА!

Profimedia

Fudbalska reprezentacija Kipra dočekaće bratsku selekciju Grčke u petom kolu grupe "2" divizije "C" Lige nacija. Meč je na programu od 20.45 na "AEK areni" u Larnaki.

Kiprani su nakon četiri runde na trećoj poziciji sa samo dva osvojena boda. Prethodnu utakmicu odigrali su 12. juna protiv Severne Irske, duel u Belfastu završen je rezultatom 2:2 uprkos vođstvu gostiju od 0:2.

Dominacija! Tako se može opisati učešće Grčke u ovom izdanju Lige nacija. Izabranici Gusa Pojeta imaju maksimalan učina, gol razliku 12:0 i već su se plasirali u diviziju "B". "Heleni" su u minulom kolu uz dosta muke savladali tzv. Kosovo sa 2:0. Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, organizovana odbrana gostiju sve više je stvarala nervozu nekadašnjem prvaku Evrope, a sve to je prikinuo Jorgos Jakumakis u 71. minutu. Konačan rezultat postavio je Petros Mantalos u drugom minutu sudijske nadoknade.

Grčka je u Volosu ugostila selekciju Kipra u meču 3. kola 9. juna ove godine i slavila sa rutinskih 3:0. Anastasios Bakasetas doneo je prednost "helenima" već u 8. minutu. Vangelis Pavlidis je u 20. nagovestio osvajanje nova tri boda, dok je Dimitris Limnios u 48. jasno stavio da znanja da je sve završeno.

No, daleko manje se pričalo o rezultatu, već o tome šta je taj susret značio za dva tima. 

Ove dve države dele veliku istoriju, a od 1966. i istu himnu. "Himna do slobode" je tada postala himna Kipra, ostrvske zemlje u istočnom Mediteranu, pa je tako pred početak utakmice intonirana samo jedna himna.

Igrači oba tima su je zdušno pevali, a Grci su nakon toga demonstrirali svoje fudbalsko umeće.

Večerašnju susret nema rezultatski značaj i više je revijalnom karaktera. Međutim, nema sumnje da Grčka želi da nastavi u istom ritmu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)