ŠAMPION PROTIV ŠAMPIONA: Zvezda u Turskoj nakon 33 godine!

V.D.

15. 09. 2022. u 10:42 >> 11:51

VEČERAS od 18.45 na stadionu "Senol Guneš" u okviru drugog kola Lige Evrope sastaće se Trabzon i Crvena zvezda

ШАМПИОН ПРОТИВ ШАМПИОНА: Звезда у Турској након 33 године!

FOTO: M. Vukadinović

U prvom kolu Lige Evrope srpski šampion je poražen od Monaka na stadionu "Rajko Mitić" minimalnim rezultatom i to golom iz jedanaesterca nakon starta Slavoljuba Srnića. Precizan sa 11 metara u 74. minutu bio je švajcarski reprezentativac Bril Embolo. 

Mogla je Zvezda na tom meču i da slavi jer Bukari je imao veliku priliku, potom je u drugom poluvremenu i Kanga pogodio prečku, Katai je naterao Nubela da praktično na liniji interveniše i sportska fortuna je zbog toga okrenula leđa Zvezdi i stigla je kazna sa bele tačke. Možda je sudija mogao i na drugoj strani da nagradi Crvenu zvezdu jedanaestercem kada je Ben sklonio loptu i odmah je "počišćen" startom sa leđa, ali je Ormas odmahnuo rukom i samo tražio da se igra nastavi.

Što se tiče domaćeg prvenstva, fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji na tabeli sa 23 osvojena boda i dve utakmice manje u odnosu na ostale ekipe u šampionatu. Sedam pobeda "crveno-beli" su ostvarili od početka lige i zabeležili dva remija, a da gaje napadački fudbal svedoči i gol-razlika 29:5.

Na poslednjem duelu u okviru 11. kola nacionalnog prvenstva Zvezda je savladala na teškom gostovanju Novi Pazar sa 2:1 posle preokreta golovima Rodića i Pešića.

FOTO: FK Crvena zvezda

Trabzon u turskom prvenstvu zauzima trenutno osmo mesto sa 10 bodova. Na šest utakmica nemaju idealnu statistiku pošto su ostvarili tri pobede, odigrali jednom nerešeno i doživeli dva poraza. Takođe, ne mogu se naročito pohvaliti gol-razlikom koja iznosi 8:8. Kada je u pitanju plej-of za Ligu šampiona, Trabzonspor je eliminisan od Kopenhagena. Prvi meč u Danskoj je završen skorom 2:1 u korist domaćeg tima, dok u Turskoj nije bilo golova. U prvom kolu grupne faze Lige Evrope doživeli su poraz na “Puškaš areni” od strane Ferencvaroša rezultatom 3:2. U vikendu za nama su ponovo izgubili meč, ali u domaćem šampionatu. Poraženi su od strane Adane Demirspora takođe sa 3:2.

Trabzonspor često nastupa u različitim sistemima, ali varijacije idu od formacija sa dvojicom, odnosno jednim napadačem, što često zna da izgleda kao 4-1-4-1 ili 4-4-2. Na golu je prva opcija kapiten Ugurcan Cakir, a njegova zamena jeste mladi Taha Tepe.

U poslednjoj liniji tandem štopera čine Viktor Hugo i pojačanje iz Betisa - Mark Bartra. Mesto levo beka pokriva Stefano Densvil, a zamena mu je Eren Elmali. Sa druge strane desni bok drži iskusni Danac - Jens Striger Larsen pojačanje iz Udinezea. Vezni red najčešće kroje Žan Filip Gbamin nekadašnji igrač Evertona i moskovskog CSKA, a uz njega su još Anastasios Bakasetas i Enis Bardhi koji može da igra i na boku. Desetku Trabzonspora je zadužio Albukadir Omur kome je ovo matični klub i zamenik je kapitena.

U napadu mesto startera ima i Mahmud Hasan poznatiji kao Trezege, reprezentativac Egipta, dok je najistureniji Maksi Gomez koji je iz Valensije stigao u tim iz Turske. Njegova zamena ili dodatna alternativa u napadu jeste centarfor koji je promenio mnogo francuskih klubova u karijeri - Umut Bozok.

Miloš Milojević ima samo jednu boljku a to je hoće li jedan od najboljih igrača crveno-belih zaigrati večeras. Mirko Ivanić koji je preskočio prethodna tri meča zbog povrede se ipak našao u avionu za Tursku ali je na veliku žalost zvezdinih navijača Mitar Mrkela najavio da ipak neće biti u protokolu za meč. 

Trener turskog tima Abdula Avči ima mnogo većih problema sa sastavljanjem tima. U timu sigurno neće biti Asan, Tokoz, Turkmen i Bosanac Edin Višća, dok su neizvesni nastupi i Đaninija i Pereza a svakako je najveća boljka potencijalno odsustvo najskupljeg igrača tima Jusufa Jazicia koji je na pozajmici iz Lila i koji po podacima sajta transfermarkt.com vredi 17 miliona evra.

Današnji rivali se nikada do sada nisu sastajali, a poslednji put Crvena zvezda je gostovala u Turskoj pre tačno 33 godine kada su u 1/32 finala Kupa UEFA gostovali u Istanbulu ekipi Galatasaraja. Rezultat na tom meču bio je 1:1, ali je srpski tim slavio u revanšu u Beogradu sa 2:0 i plasirao se u narednu rundu. 

Ukoliko ponovi igru iz meča sa Monakom i sreća bude malo više na strani pulena trenera Milojevića, verujemo da se crveno-beli mogu vratiti iz Turske sa dobrim rezultatom.


NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (1)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene