TEŽAK ZADATAK ZA FIORENTINU: Granitna odbrana "sivih sova" stoji ispred Luke Jovića

Novosti online

15. 09. 2022. u 15:24 >> 15:24

UKOLIKO ne ostvare pozitivan rezultat, pitanje je hoće li Italijano ostati trener kluba sa juga Italije.

ТЕЖАК ЗАДАТАК ЗА ФИОРЕНТИНУ: Гранитна одбрана сивих сова стоји испред Луке Јовића

FOTO: EPA

Turski Bašakšehir odlično igra od početka sezone. Popularne "sive sove" su se uz malo muke plasirali u grupnu fazu Lige konferencije, dok su u prvenstvu na drugom mestu sa bodom manje od vodeće Konje koja ima meč više. Puleni legendarnog Emrea Belzoglua za sada su veoma dominatni, a tome svedoči činjenica da i dalje nisu primili gol u šampionatu, dok su na premijeri grupe "A" trećeg evropskog takmičenja savladali Harts na gostovanju sa 4:0.

Večeras od 21 čas istanbulski tim ima jednog od najtežih protivnika od starta takmičarske 2022/23, italijanska Fiorentina stiže na Bosfor.

"Viola" je u rezultatskoj krizi i tu dileme nema. Izabranici Vićenca Italijana ne znaju za trijumf skoro mesec dana. Sedam mečeva bez uspeha upalila su crveni alarm na "Artemio Frankiju", navijači su posebno razočarani remijem u Ligi konferencija sa slabašnim RFS-om, dok je minulog vikenda Bolonja bila bolja rezultatom 2:1.

Smena Siniše Mihajlovića je dala Bolonji instant rezultat. Zabeležna je prva pobeda u sezoni, a sa tribina je sve posmatrao novi trener Tijago Mota koji će posle utakmice i zvanično preuzeti palicu.

Fiorentina je povela u 54. minutu i ponadala se da će pobediti u gostima prvi put posle šest meseci. Saponara je centrirao na peterac sa levog krila, Luka Jović zakasnio ali Martinez Kvarta nije i sa druge stative je pogodio praznu mrežu.

Ali nada "viole" je bila kratkog daha. Tačnije, trajala je samo pet minuta. Arnautović je sjajnom loptom lansirao Beroua u kontru, Igor loše intervenisao, a brzonogi napadač domaćih iskoristio zicer. 

Bio je to prvi gol nekog igrača osim Arnautovića u ovoj sezoni za Bolonju. Ali ubrzo je Austrijanac nastavio po svome i doneo potpun preokret. Martinez Kvarta je izgubio loptu, a Kasijus sjajnim pasom odmah našao Arnautovića na petercu. Austrijanac ne prašta u ovakvim situacijama...

Ubrzo je Arnautović napustio teren zbog povrede ali je Bolonja i bez njega bila bolji rival i bila bliža trećem golu nego Fiorentina izjednačujućem. Pokušao je gostujući trener promenom formacije i uvođenjem drugog špica Kabrala u tandem sa Jovićem, ali je to još gore izgledalo. Nisu stvorili ni šansu... 

Ukoliko ne ostvare pozitivan rezultat, pitanje je hoće li Italijano ostati trener Fiorentine. Sve u svemu, ovaj meč može biti prekretnica sezone za slavni klub iz Firence.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)