HOFENHAJMU PREKINUTA SERIJA POBEDA: Hoće li Majnc biti početak novog niza?

M.T.

10. 09. 2022. u 08:30

GOSTI imaju priliku da se umešaju u sam vrh tabele.

ХОФЕНХАЈМУ ПРЕКИНУТА СЕРИЈА ПОБЕДА: Хоће ли Мајнц бити почетак новог низа?

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Hofenhajma danas će u 15.30 na ''Rajn-Neker areni'' dočekati ekipu Majnca u meču šestog kola Bundeslige, a ovo će biti utakmica timova koji se nalaze u gornjoj polovini tabele.

Hofenhajm je posle startnog poraza na početku sezone od Borusije Menhengladbah uspeo da napravi seriju od tri pobede i uđe u vrlo obru formu. Međutim, u prethodnom kolu Hofenhajm je gostovao Borusiji u Dortmundu i nije uspeo da se odbrani pa je pretrpeo minimalan poraz čime je serije tima trenera Andrea Brajtenrajtera prekinuta.

Hofenhajm još nije remizirao ove sezone, a trenutno na tabeli Bundeslige zauzima sedmu poziciju sa devet osvojenih bodova i želeće da se što pre vrati na pobednički kolosek sa kojeg su ga izbacili "milioneri".

Majnc kao i Hofenhajma za sada može da bude zadovoljan kako mu se kreće sezona. Ekipa Boa Svensona ima tri pobede, jedan remi i jedan poraz koji je Majnc doživeo od nikad lošijeg Bajera iz Leverkuzea. Majnc je uspeo brzo da se podigne posle tog neuspeha i savlada u prethodnom kolu kao gost Borusiju iz Menhengladbaha minimalnim rezultatom.

Majnc ima samo bod više od Hofenhajma i nalazi se na petoj poziciji sa 10 bodova, dva manje od vodeće Borusije Dortmund pa bi pobeda Svensonov tim mogla da potpuno približi vrhu tabele.

Problemi koje Hofenhajm ima sa odsutnim igračima zbog povreda se nastavljaju, pa će Brajtenrajter i protiv Majnca biti bez pomoći Ilasa Beboa, Ermina Bičakčića, Filipa Pentkea, Stenlija Nsokija i kapitena Benjamina Hubnera. Zbog toga će se Brajtenrajter verovatno odlučiti za istu startnu postavu koja je počela poslednja tri meča. Majnc nema toliko velike probleme kada su u pitanju povrede igrača, ali će na ovom gostovanju biti bez Markusa Ingvartsena i Danija da Koste.

Majnc je znatno uspešaniji u međusobnim dueloma, pošto je slavio pet puta na poslednjih osam mečeva ova dva tima, dok je Hofenhajm ostvario samo jednu pobedu uz dva nerešena meča. Gosti su u seriji od tri uzastopne pobede protiv Hofenhajma koji nije pobedio Majnc od 2020.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)