POVRATAK SICILIJANACA! Nekada rivali u Seriji A, a danas u derbiju Serije B

V.D.

09. 09. 2022. u 10:57 >> 10:58

VEČERAS od 20.30 na stadionu "Renco Barbera" u Palermu gledaćemo derbi meč petog kola Serije B

ПОВРАТАК СИЦИЛИЈАНАЦА! Некада ривали у Серији А, а данас у дербију Серије Б

Foto Profimedia

Sicilijanski Palermo dok je nastupao u Seriji A i kada su za njega igrali Luka Toni, Fabricio Mikoli, Paulo Dibala, Havier Pastore i drugi, bio je omiljeni klub mnogih ljubitelja fudbala u Srbiji. Par sezona je bila opšta pomama za roze rekvizitima ovog kluba u našoj zemlji. Sicilijanski orlovi su osnovani daleke 1900. godine i ove sezone slave 122 godine postojanja.

Trener Palerma je i nekadašnji fudbaler ove ekipe iskusni Eugenio Korini. Klub koji je prošao trnovit put i bankrot, iz Serije D stigao je do Serije B i nema nameru da se na tome zaustavi. Klub je u vlasništvu grupacije koja je vlasnik Mančester sitija i imaju velike ambicije.

Palermo koji je kroz plej-of izborio promociju je odlično otvorio novu sezonu pobedom na ovom istom stadionu nad Peruđom od 2:0, da bi u drugom kolu gostovao na kultnom stadionu "Sveti Nikola" u Bariju gde je odigrao 1:1.

Nakon toga upali su u malu krizu. Na svom terenu su poraženi od Askolija rezultatom 2:3, dok su u poslednjem kolu prethodnog vikenda počišćeni od strane Ređine koju sa klupe vodi Pipo Inzagi sa 3:0 u gostima.

Iako su bili jedni od favorita za promociju pred početak sezone, Sicilijanci trenutno ne igraju kako se očekivalo i nalaze se na 13. poziciji sa četiri osvojena boda iz isto toliko mečeva i gol-razlikom 5:7.

U redove Palerma stigli su od poznatijih imena Dario Šarić, koji je plaćen Askoliju 1,8 miliona, i Mateo Luiđi Brunori, trenutno prvi strelac Palerma sa dva gola, od čijeg je transfera na Siciliju Juventus zaradio dva miliona evra.

Zanimljivo je da je u Palermo ovog leta stigao i Mladen Devetak, Srbin koji je nastupao za Vojvodinu prethodne sezone.

Sa druge strane, njihov večerašnji rival Đenova je prošlogodišnji prvoligaš.

Popularni "grifoni" su imali jednu od lošijih sezona, ali presudni porazi za ispadanje bila su ona dva u poslednja dva kola protiv Napolija i Bolonje. 

Ekipa koju sa klupe predvodi nemački stručnjak Aleksander Blesin je prvi favorit za povratak u Seriju A već posle jedne sezone.

Trenutno se nalaze na deobi četvrtog mesta sa osam osvojenih bodova (samo bod iza lidera Ređine) i za sada nisu doživeli nijedan poraz. Pobedili su Veneciju i Pisu, dok su odigrali nerešeno sa Beneventom i Parmom u poslednjem kolu kada je viđen sjajan meč koji je završen rezultatom 3:3.

Nakon ispadanja iz Lige Đenova je prodala nekoliko igrača, ali i pored toga ostala je najvredniji tim u ligi po podacima sa sajta transfermarkt.com.

Najviše su profitirali od prodaje mladog Andree Kambiasa koga je kupio Juventus za 8,5 miliona evra i odmah ga poslao na kaljenje u ekipu Bolonje. Pored njega tim su napustili od zvučnijih imena Lukas Lerager (3,5 miliona/Kopenhagen) i Kevin Agudelo (2,7 miliona/Specija).

Današnji rivali su se poslednji put sastali u sezoni 2016/2017. kada su Sicilijanci ispali iz Serije A, ali i pored toga savladali su Đenovu u oba meča. Na "Luiđi Feraris" stadionu je viđen preokret, Đenova je vodila 3:1, ali su momci u roze dresovima ipak odneli pobedu rezultatom 4:3. U drugom meču te sezone odigranom na Siciliji Palermo je slavio minimalnim rezultatom.

Verujemo da uzbuđenja neće faliti ni na večerašnjem meču.

NAŠ TIP: ukupno golova manje od 2,5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave