PETO KOLO LA LIGE KREĆE U KATALONIJI: Valjadolid bi da pokrene pobednički niz protiv Đirone

M.T.

09. 09. 2022. u 09:24

Obe ekipe u identičnoj formi i sa identičnim rezultatima.

ПЕТО КОЛО ЛА ЛИГЕ КРЕЋЕ У КАТАЛОНИЈИ: Ваљадолид би да покрене победнички низ против Ђироне

Foto Profimedia

Ekipa Đirone otvoriće peto kolo španske La Lige večeras od 21 čas kada na stadion ''Montilivi'' dolazi Valjadolid, a biće ovo meč rivala koji su prošle sezone koplja ukrštali u drugoj ligi.

Katalonski crveno-beli, slično Valjadolidu, za sada imaju sezonu otprilike prema očekivanjima pošto su posle četiri kola osvojili četiri boda i nalaze se na 12. mestu španskog šampionata. U prethodna četiri kola Đirona je ostvarila jednu pobedu i jedan remi, a pretrpela je dva poraza. Za utehu treneru Mičelu je što je Đirona poraze doživela od objektivno kvalitetnijih ekipa, dok je trijumf uspela da ostvari protiv Hetafea i remizira sa Majorkom, timovima sa kojima je u najmanju ruku ravnopravna. Upravo je u prethodnom kolu Đirona remizirala sa Majorkom.

Valjadolid ima gotovo identičnu situaciju kao i Đirona. Tim trenera Hozea Roho Martina takođe je uspeo da osvoji četiri boda iz četiri kola, ali je prvu pobedu ostvario tek u prethodnom kolu protiv Almerije. Doduše, Valjadolid nije imao ni lak raspored u prva tri kola pošto je igrao protiv Viljareala, Sevilje i Barselone i samo je protiv Andalužana uspeo da osvoji bod. Valjadolid je zbog gola razlike četiri mesta slabije plasiran u odnosu na Đironu.

Ono što je osnovni problem oba tima je efikasnost, a u slučaju Valjadolida i odbrana. Đirona je postigla četiri i primila četiri gola u prva četiri kola, dok je Valjadolid postigao samo dva, ali je primio čak osam, mada polovina tih golova otpada na poraz od Barselone. U svakom slučaju, reč je o dve prilično tvrde ekipe koje ne postižu mnogo golova, a najčešće i ne primaju mnogo.

Tim Valjadolida biće u punom sastavu na gostovanju protiv Đirone pošto su svi igrači zdravi, što olakšava situaciju treneru Martinu. Na drugoj strani, trener Mičel ima pravu glavobolju zbog velikog broja igrača na koje ne može da računa zbog povreda. Utakmicu protiv Valjadolida propustiće Kristijan Stuani, Roman Terats, Jangel Erera, Borha Garsija, Ibrahima Kebe i Ivan Martin.

Kada su u pitanju međusobni susreti ova dva tima, tradicija je blago na strani Đirone, a većinu mečeva su ovi rivali igrali u drugoj ligi. U poslednjih 10 odigranih mečeva Katalonci su ostvarili četiri pobede, dok je Valjadolid ostvario jedan trijumf manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 3,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)