VERDER IGRA BOLJE OD OČEKIVANOG: Augzburg u sve težoj situaciji

M.T.

09. 09. 2022. u 09:31

GOSTI su doživeli četiri poraza u prvih pet kola.

ВЕРДЕР ИГРА БОЉЕ ОД ОЧЕКИВАНОГ: Аугзбург у све тежој ситуацији

Foto Profimedia

Šesto kolo Bundeslige večerašnjim susretom na stadionu ''Vezer'' otvoriće od 20.30 Verder iz Bremena koji dočekuje ekipu Augzburga, željnu da se pomeri iz zone ispadanja.

Verder se ove sezone vratio u elitni rang i igra bolje nego što se očekivalo. Zeleno-beli posle pet odigranih kola imaju veoma dobar učinak od dve pobede, dve nerešene utakmice i jednog poraza, u pretprošlom kolu od Ajntrahta iz Frankfurta u meču koji je obeležila prava goleada. Brzo se Verder oporavio od tog neuspeha i prethodnog vikenda savladao Bohum sa 2:0, a trenutno se nalazi na osmom mestu u Bundesligi sa osam osvojenih bodova i nije daleko od vrha pošto mu prvoplasirani Frajburg i drugoplasirana Borusija Dortmund beže samo četiri boda.

Ono u čemu su igrači Verdera postali pravi specijalisti od početka sezone su kasni golovi, pošto su postigli sedam u poslednjih pet minuta mečeva odigranih u prethodna četiri kola, što im je donelo šest bodova, na veliko zadovoljstvo trenera Olea Vernera. Najubojitije oružje Verdera je Nikals Fulkrug koji je postigao pet golova u prethodnih pet kola, a sa dva pogotka je doneo i trijumf protiv Bohuma u prethodnom kolu.

Augzburg je na drugoj strani u prilično teškoj poziciji, posebno njegov trener Enriko Masen pošto je ekipe u prvih pet kola doživela četiri poraza. Jedinu pobedu je Augzburg uspeo da ostvari u drugom kolu protiv Bajera iz Leverkuzena, da bi potom protiv Majnca, Hofenhajma i Herte u prethodnom kolu doživeli poraze.

Augzburg se muči kao u odbrani, tako i u napadu, pošto su primili 10 golova u prethodnih pet kola uz samo tri postignuta i moraće vrlo brzo da pronađu rešenje za toliku neefikasnost inače će se i loši rezultati nastaviti.

Ole Verner nema novih problema što se tiče povreda, pošto su i dalje na toj listi Žan Manuel Mbom, Dikeni Salifu i Eren Dinkči, dok postoji verovatnoća da u timu protiv Augzburga budu Li Buhanan, Leonardo Bitenkur i Jens Stage. Augzburg se suočava sa mnogo većim problemima kada su povede u pitanju pa su zbog toga protiv Herte u prethodnom kolu imenovali osam od dozvoljenih devet izmena. Ris Oksford, Noa Sarenren Bazi, Tobijas Štrobl, Feliks Udokai, Niklas Dorš i Frederik Vinter su povređeni, dok su pod znakom pitanja Jago, Fredrik Jensen i Arne Majer.

Ova dva tima su poravnata u međusobnim susretima pošto su u poslednjih 10 ostvarili po pet pobeda, a interesantno da nije bilo remija. Ipak, teško će ga biti i ovog puta, pošto je Verder favorit, s obzirom na formu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)