SEVILJA U NEMOGUĆOJ MISIJI: Da li "berberi" mogu da "obriju" "građane"?

Novosti online

06. 09. 2022. u 09:28 >> 09:33

PEP Gvardiola ponovo u Španiji.

СЕВИЉА У НЕМОГУЋОЈ МИСИЈИ: Да ли бербери могу да обрију грађане?

Foto: Profimedia

Veoma zanimljivo biće večeras od 21.00 na "Ramon Sančez Pishuanu". Sevilja dočekuje jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona - Mančester siti. "Berberi" u duel grupe "G" ulaze nakon debakla na svom terenu od Barselona (0:3), dok su "građani" minulog vikenda remizirali na "Vila parku" sa Aston Vilom - 1:1.

Prošle sezone Andalužani su i kvalitativno i statistički imali najbolju odbranu Primere i jednu od najučinkovitijih u čitavoj Evropi, ali je sportski sektor sa čuvenim Monćijem na čelu prodao stubove odbrane Dijega Karlosa i Žila Kundea. Trenutno deluje da Marsao i Nijanzu nisu sposobni da uđu u kopačke svojih prethodnika, što se vidi i kroz činjenicu da Sevilja nema pobedu od starta šampiona i da u proseku prima dva gola po meču, a od Katalonaca čak tri.

Domaćin je bio čak i opasniji u uvodnih dvadesetak minuta, ali ga je presekao gol Rafinje, prvi u dresu Barselone. Lob Roberta Levandovskog raščišćen je sa gol-linije, ali je bivši fudbaler Lidsa bio na idealnom mestu da loptu vrati u suprotnom pravcu i zatrese mrežu.

Da Sevilja neće slaviti ni 14. put uzastopno u međusobnim prvenstvenim okršajima sa katalonskim gigantom bilo je jasno u 36. minutu kada je upravo Žil Kunde poslao prvu, majstorsku loptu za Levandovskog i otvorio Poljaku situaciju iz koje on retko promašuje.

Po izlasku iz svlačionice na poluvremenu, Ćavijevi izabranici su pohitali da liše okršaj na "Ramon Sančez Pishuanu" bilo kakve rezultatske neizvesnosti. Već u 50. minutu, Kunde koji je igrao na poziciji desnog beka, glavom je spustio loptu za strelca ispostavilo se i poslednjeg gola na meču Erika Garsiju. 

Dominantno su fudbaleri Mančester sitija otvorili sezonu, jedino je Njukasl uspeo da im uzme bod. Takvim podvigom sada može da se pohvali i Aston Vila, koja je dosad osvajala bodove samo na jednom meču (2:1 protiv Evertona).

Napadala je četa Pepa Gvardiole od prvog minuta, povela početkom drugog poluvremena, ali nije izdržala. Lion Bejli je efektnim golom izjednačio i omogućio četi Stivena Džerarda da izbegne poraz.

Iako nije slavio pobedu, Erling Holand je nastavio da piše istoriju. U šestom kolu stigao je do 10. pogotka. Niko brže nije došao do dvocifrenog golgeterskog učinka u istoriji Premijer lige.

Sevilja i Mančester siti poslednji put su se sastali u sezoni 2015/16. upravo u elitnom takmičenju. "Građani" su slavili na oba duela - 2:1 kod kuće i 3:1 na "Ramon Sančez Pishuanu".

NAŠ TIP: X2&2-4 (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 5,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene