BIĆE LUDNICA U NIKOZIJI: Omoniju meč deli od Lige Evrope

M.T.

25. 08. 2022. u 08:53

KIPRANI posle iznenađenja u Belgiji imaju veliku prednost protiv Genta.

БИЋЕ ЛУДНИЦА У НИКОЗИЈИ: Омонију меч дели од Лиге Европе

Profimedia

Osim navijača Omonije malo ko je verovao da kiparski klub ima neke šanse protiv Genta pre sedam dana, ali se u Belgiji dogodilo prvorazredno iznenađenje pošto je domaćin meč završio sa dva primljena gola i ozbiljnim minusom koji će biti vrlo teško nadoknaditi danas od 19 sati na "GSP stadionu" u Nikoziji u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Gent kao da se nije pojavio u prvom poluvremenu utakmice pre nedelju dana. Belgijski tim praktično nije napravio pravu šansu za prvih 45 minuta u prvom meču, ali je zato Omonija na krilima Haralampusa koji je odlično ušao u meč stigla do vođstva u 20. minutu.

Nastavila je Omonija sa napadima, ali nije uspela da duplira prednost. Gent se probudio u nastavku i počeo da stvara prilike, ali ih je isto tako promašivao i kako obično biva u fudbalu, kažnjen je za promašaje pošto je u 76. minutu rezervista Omonije Parker povisio na 2:0. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat, pošto je golman Fabijan bio na visini zadatka.

Kapital koji je Omonija odnela na Kipar zaista je veliki i Gent će imati mnogo problema da nadoknadi rezultatski zaostatak, a onda i da dođe do dovoljno ubedljive pobede kako bi se plasirao u Ligu Evrope. Zanimljivo je da je Omonija uspela da slavi u Belgiji posle dva uzastopna poraza, dok je Gent posle četiri utakmice u nizu u kojima nije poražen baš pred domaćim navijačima morao teren da napusti pognute glave u prvom evropskom meču sezone.

Glavni adut Genta da može nešto da napravi biće napadač Hugo Kujpers koji je u belgijskoj ligi na četiri meča postigao tri gola, ali se nije proslavio u prvom meču. Tu je i srpski napadač Darko Lemajić, strelac jednog gola u šampionatu, ali je njega postigao pre mesec dana i od tada nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a prvi meč je presedeo na klupi.

Omonijini napadači u prvom meču nisu bili raspoloženi, ali se očekuje da Bruno i Kakulis daju svoj doprinos, mada je sezona za Kiprane praktično tek počela pošto je Omonija pre Genta odigrala samo jedan zvaničan meč u prvom kolu domaćeg šampionata i poražena je od Apolona. Nekadašnji defanzivac Partizana Nemanja Miletić trebalo bi da bude u startnoj postavi kao i pre nedelju dana kada je odigrao čitav meč i ostavio solidan utisak.

Gent će morati od starta da napadne na Kipru, što će Omoniji otvoriti prostor za kontranapade, ali će domaćin verovatno prevashodno probati da se fokusira na odbranu i na taj način stigne do prolaza u Ligu Evrope.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega