SRBI SVETE ČUKARIČKI: Fiorentina u Holandiji overava plasman u Ligu konferencije

Novosti online

25. 08. 2022. u 11:11

JOVIĆ, Milenković, Nastasić i Terzić stižu u Enšede.

СРБИ СВЕТЕ ЧУКАРИЧКИ: Фиорентина у Холандији оверава пласман у Лигу конференције

FOTO: EPA

Holandski Tvente nošen podrškom sa tribina pokušaće da anulira prednost Fiorentine iz prvog meča i tako obezbedi plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Neće biti lako, "viola" je donela 2:1, a gledajući sastave, italijanski velikan je iskusniji i kvalitetniji rival.

Toskanci su na svom "Artemio Frankiju" imali lepu priliku da većom pobedom spokojnije dočekaju revanš u Holandiji, ipak, sreća je pogledala "crvene".

Imala je Fiorentina savršen početak utakmice. Posle samo 61 sekunde igre, argentinski reprezentativac Niko Gonzales je udarcem glavom završio sjajnu akciju Sotila i Biragija za vođstvo domaćih. Nastavila je "viola" da dominira i igra bolje, fudbaleri Tventea su bili nemoćni baš kao što je Čukarički bio nemoćan protiv njih u prethodnoj rundi.

U startnoj postavi kluba iz Firence su se našli srpski defanzivci Nikola Milenković i Matija Nastasić, dok je Brazilac Kabral u špicu dobio prednost u odnosu na Luku Jovića koji je ušao u igru umesto njega u 69. minutu. Aleksa Terzić je meč presedeo na klupi.

Imala je Fiorentina apsolutnu kontrolu utakmice i posle vođstva, Sotil je bio sjajan, kapiten Biragi probijao po levoj strani i nakon pola sata igre je stigao i drugi gol. Sotil je opet protutnjao po levom krilu i idealno poslužio Kabrala koji je uklizao na petercu.

Tek u finišu poluvremena je Tvente stvorio prvu iole ozbiljniju šansu i delovalo je da mu preti rezultatska katastrofa. Ipak, gostujući trener je izmenama na poluvremenu i ulascima Černog i Hilgersa uspeo da trgne svoj tim i da malo uspori Fiorentinu.

Tvente je zaigrao bolje i u 64. minutu stigao do gola kada je Černi izbegao ofsajd zamku i smanjio zaostatak svog tima.

Pokušao je domaći trener da uvođenjem Jovića i još nekih igrača vrati Violu u onaj ritam iz prvog poluvremena, ali nije uspeo i rezultat se više nije menjao. I sa ovim golom prednosti, Fiorentina ostaje favorit za prolaz dalje pred revanš u Holandiji.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: GG (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)