KAKAV MEČ U SERIJI A: Zvezdaši jedni protiv drugih na "Renato Dalari"

Novosti online

21. 08. 2022. u 09:42 >> 10:00

INTERESANTNO veče na "čizmi".

КАКАВ МЕЧ У СЕРИЈИ А: Звездаши једни против других на Ренато Далари

Foto: Profimedia

Fudbaleri Bolonja pokušaće da pred svojim navijačima upišu prvi trijumf u sezoni. Ekipa koju sa klupe predvodi naš Siniša Mihajlović dočekaće večeras od 20.45 Veronu na stadionu "Renado Dalara". "Hrtovi" su poraženi u prvom kolu od Lacija na "Olimpiku" sa 1:2, dok je Napoli demolirao "mastife" na "Bentegodiju" rezultatom 2:5.

Vrlo sadržajno bilo je na "Olimpiku" gde je Lacio posle preokreta savladao Bolonju - 2:1 (0:1). Užasno je utakmica krenula po Mauricija Sarija, letošnje pojačanje Luis Maksimijano je već u šestom minutu napravio glupost, pokupio loptu rukom izvan šesnaesterca i zaradio direktan karton.

Pola sata kasnije i penal za goste, a Marko Arnautović je preuzeo odgovornost, pogodio i pokazao da je i pored spekulacija o transferu u Mančester junajted mislima na terenu.

Nadu u preokret koji će se kasnije dogoditi dao je štoper gostiju Adama Soumaoro, pošto je u finišu prvog dela požuteo dva puta u kratkom vremenskom periodu. Brojčano poravnati, domaći fudbaleri po izjednačenje su krenuli od starta nastavka, mada ih je pogurao iskusni defanzivac gostiju Lorenco De Silvestri autogolom sredinom poluvremena.

Na preokret nije se dugo čekalo, stigao je desetak minuta kasnije, a u njemu je učestvovao i srpski fudbaler Sergej Milinković Savić koij je jednim dodirom spojio sa golom Ćira Imobilea, a najbolji strelac iz prošle sezone nastavio tamo gde je stao u aprilu.

Verona je poražena na premijeri nove sezone pred svojim navijačima, Napoli je zaista bio bolji rival i na kraju ubedljivo trijumfovao - 2:5.

Domaći su poveli preko Lazanje, ali su Napolitanci do poluvremena preokrenuli rezultat, zahvaljujući pogocima Gruzina Kvaratškelije i Nigerijca Osimena.

Poslednji napad Verona je zadala na startu drugog dela, kada je Tomas Anri izjednačio rezultat, ali onda je usledila prava kanonada Napolija ka golu golmana Montipa.

Prvo je Zjelinksi u 55. minutu povisio na 2:0, onda Lobotka deset minuta kasnije doneo dva gola prednosti, da bi konačan rezultat postavio Politano u 79. minutu.

Celu utakmicu u domaćem sastavu odigrali su srpski reprezentativci Darko Lazović i Ivan Ilić.

Interesantno, biće ovo sudar velikih navijača i bivših članova Crvene zvezde. Sa jedne strane Mihajlović i Arnautović, a sa druge pomenuti Lazović i Ilić. Svi sem Artanutovića nastupali su za klub iz "Ljutice Bogdana", dok je reprezentativac Austrije od malih nogu vezan za crveno-bele.

Na poslednja dva međusobna duela večerašnjih rivala viđene su pobede domaćina. Verona je slavila na "Bentegodiju" sa 2:1, dok je Bolonja na svom terenu rezultatom 1:0 obezbedila tri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

RUSIJA i Ukrajina su i danas izvori najvažnijih vesti na svetu. Sve vezano za njih se prati iz minuta u minut, uživo, i to ne samo rat u Ukrajini, već i svi prateći događaji. Sport svakako spada u one sfere života koje "pogađa" ovaj sukob i najnovija dešavanja u njemu izazivaju veliku pažnju javnosti. A za sve je "kriva" poslednja informacija iz vrha UEFA.

10. 06. 2024. u 20:01

Komentari (0)

KATASTROFALNE VESTI! Oglasio se doktor koji je operisao Novaka Đokovića! Rastužio je Srbiju