NICA STREPI OD SRBINA: Pazarac postaje lider Klermona

Novosti online

21. 08. 2022. u 08:58

"ORLOVI" sleću na stadion "Gabrijel Montepid".

НИЦА СТРЕПИ ОД СРБИНА: Пазарац постаје лидер Клермона

Foto: Profimedia

Fudbaleri Klermona ohrabreni ubedljivom pobedom u prošloj rundi takmičenja, dočekuju Nicu u okviru trećeg kola francuske Lige 1. Sa druge strane, "orlovi" i dalje ne znaju za trijumf u novoj sezoni, dva remija u prvenstu i poraz od Makabi Tel Aviva u kvalifikacijama za Ligu konferencija upalili su crveni alarm na Azurnoj obali.

Srbija ima novog napadača u Ligi 1, a on je već počeo da rešeta! Komnen Andrić je fenomenalnom partijom pokazao da će biti važno pojačanje Klermona i bio je presudan u velikom preokretu svog tima. Klermon je slavio 4:2 na gostovanju Remsu, a doskorašnji napadač Dinamo Zagreba bio je dvostruki strelac.

Bila je ovo tek druga utakmica Andrića u francuskom šampionatu i već je uspeo da pokaže da će biti pravo pojačanje za ekipu Paskala Gastijena.

Posle tri godine u Dinamo Zagrebu, momak iz Novog Pazara je stigao u Francusku, a protiv Remsa je za samo 11 minuta dva puta tresao mrežu. Prvi pogodak, u 51. minutu, postigao je iz penala i tako smanjio zaostatak svog tima na 1:2.

Potom je u 62. na asistenciju Ožijea izjednačio na 2:2, dok su Muhamed Šarn i Žeremi Bela dovršili posao i kompletirali važan preokret Klermona. Prethodio je svemu i crveni karton Agbadua iz Remsa, u 47. minutu, ali Andrićevi golovi su nagovestili preokret.

Komnen Andrić je bivši igrač OFK Beograda, a u Klermon je iz Dinamo Zagreba stigao u transferu vrednom 1.000.000 evra. On je na odlasku iz redova "modrih" zaplakao, a sada je Francuzima već počeo da se isplaćuje...

Rešila je Nica da napravi tim od proverenih fudbalera, da na bazi iskustva pokuša da se plasira u Ligu šampiona. Dovela je, između ostalih, doskorašnji golman Lestera Kaspera Šmajhela, stigao je iz Juventusa Aron Remzi, a naredno veliko ime koje bi trebalo da se pojavi na "Rivijeri" je – Marselo!

Iskusni Brazilac je slobodan na tržištu po isteku saradnje sa Realom, te iako su početne informacije govorile da bi se vratio u otadžbinu, sva je priliku da se levom beku ostaje u Evropi. Zeleno svetlo za njegovo dolazak u Nicu upalio je i novi trener tog kluba, Lusijen Favr i sad se samo čeka realizacija. Navodno, plata ne bi trebalo da bude problem sa Francuze, a nezvanično se pominje spremnost da se trofejnom fudbaleru svakog meseca uplaćuje 500.000 evra.

Sve će ipak zavisiti od plasmana u Ligu konferecija, a to neće biti lako. Makabi Tel Aviv našeg Ilije Ivića slavio je u Izraelu sa 1:0, Nica u četvrtak mora da napravi preokret ukoliko želi u grupnu fazu.

Poslednji međusobni duel večerašnjih rivala u svoju korist je rešio Klermon i to kao gost. Nica je pala na svom stadionu rezultatom 1:0.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)