SUDAR BOGATAŠA: NJukasl dočekuje dominantni Mančester siti

Novosti online

21. 08. 2022. u 08:21

AKTULENI šampion na nezgodnom gostovanju.

СУДАР БОГАТАША: Њукасл дочекује доминантни Манчестер сити

Foto: Profimedia

Fudbaleri Njukasla dočekaće Mančester siti u meču drugog kola Premijer lige. Utakmica na "Sent Džejmsis parku" biće duel najbogatijih klubova na "ostrvu", a samim tim i na planeti.

"Svrake" su u prethodnoj rundi odigrali 0:0 na gostovanju Brajtonu. Izabranici Edija Haua mogu biti srećni konačnim ishodom. Naime, "galebovi" su imali više od igra, bili su bliže pogotku, međutim, sreća je bila saveznik crno-belih.

Siti je odlično započeo novu sezonu. Aktuelni šampion je rutinski savldao Vest Hem (2:0) na premijeri, dok je u drugom kolu bio još ubedljiviji. Na "Etihada" je viđena prava dominacija, Bornumut je pao rezultatom 4:0.

"Trešnjice" su bile nedostojni sparing partner prvaku države, koji je za manje od 20 minuta u sredini prvog dela postigao tri gola i tako rešio utakmicu.

Seriju golova za najskuplji tim današnjice započeo je Ilkaj Gundogan u 19. minutu, posle sjajnog dodavanja Erlinga Holanda. Već u 31. minutu prednost je duplirao Kevin De Brujne, koji je iskoristio dodavanje Fila Fodena, sa 15 metara je spoljnim delom stopala poslao loptu u mrežu gostiju. Šest minuta kasnije De Brujne je uzvratio asistenciju Fodenu, koji je lako pogodio. 

"Povukao je ručnu" domaćin u nastavku, načinio je nekoliko izmena Pep Gvariola, ali i u takvom odnosu snaga Siti je postigao još jedan gol, učinio je to malerozni Džeferson Lerma, koji je zatresao sopstvenu mrežu. 

"Građani" i "svrake" su svoj poslednji međusobni duel odigrali 8. maja ove godine. Mančester je kao domaćin slavio sa 5:0. Bila je to prava igra "mačke i miša". Siti je do vođstva stigao 19. minutu preko Rahima Sterlinga. Vođstvo je u 38. duplirao Ejmerik Laport. Goleada se nastavila u drugom poluvremenu, a pogađali su Rodri, Fil Foden i drug put na meču Rahim Sterling.

Stvari su se mnogo promenile od pomenute utakmice, Njukasl se konsolidovao i postao tim koji pretenduje za visok plasman. Ipak, Siti je za koplje ispred svih u ovom trenutku.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024