NAVIJAČI OČEKUJU TRIJUMF! Favorit za promociju još ne zna za pobedu

V.D.

17. 08. 2022. u 12:20

U 4. kolu Čempionšipa večeras od 21 čas na "Hotorns stadionu" videćemo susret Vest Bromvič Albiona i Kardifa

НАВИЈАЧИ ОЧЕКУЈУ ТРИЈУМФ! Фаворит за промоцију још не зна за победу

Foto: Profimedia

Vest Bromvič Albion je još jedan od favorita za promociju kome nije krenulo po planu u Čempionšipu. 

Nakon tri odigrana kola nalaze se na razočaravajućoj 22. poziciji sa svega dva osvojena boda. Iako se nalaze na tako lošoj poziciji mora se uzeti u obzir da su imali izuzetno težak raspored jer su u prva dva kola igrali protiv Votforda i Midlzbroa protiv kojih su odigrali 1:1. 

U trećem kolu su doživeli poraz na gostovanju lideru Blekburn roversima, rezultat na semaforu bio je 2:1.

Nakon desete pozicije prošle sezone popularne "vrećice" žele da odu korak dalje i pokušaju da izbore plasman u elitu gde su poslednji put igrali u sezoni 2020/2021. 

Iskusni menadžer Stiv Brus koji sa klupe predvodi Vest Bromvič je letos doveo nekoliko solidnih pojačanja među kojma se posebno ističe Džon Svift koji je stigao iz Redinga bez obeštećenja a čija se vrednost procenjuje na sedam miliona evra.

Ovaj dvadesetpetogodišnji vezista koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Engleske je bio strelac na meču prvog kola protiv Midlzbroa. Pored njega u tim je stigao i Džed Volas iz Milvola koji ima i premijerligaško iskustvo u Vulverhemptonu dok je Okaj Jokuslu turski internacionalac stigao iz redova Selte. Uprava "vrećica" je jedino izdvojila novac za mladog Irca Džejsona Molumbija koji je plaćen Brajtonu milion evra i nastupao je za njihov mladi tim.

Gosti iz prestonice Velsa su dobro započeli sezonu iako im se ne daju velike šanse za promociju. Nakon prošlogodišnje 18. pozicije u prvenstvu sada se nalaze na petoj poziciji sa šest osvojenih bodova. Obe pobede su ostvarili na svom stadionu gde su minimalnim rezultatom savladali favorizovani Norič i Birmingem dok su poraz doživeli na gostovanju Redingu.

Kardif je bio jako aktivan tokom prelaznog roka i doveo mnogo igrača bez obeštećenja a čak i dvojicu iz redova današnjeg rivala. Jedini igrač za koga je plaćeno obeštećenje je dvadesetogodšnji stameni i visoki Kion Etete. Ovaj 198cm visoki napadač stigao je iz Totenhema a prošle sezone je nastupao na pozajmici u Čeltmenu. On je plaćen 600 000 evra.

Ova dva rivala su se do sada sastajali 16 puta u svojoj istoriji. VBA je slavio pet puta, Kardif četiri dok je bez pobednika odigrano čak 7 mečeva.

Smatramo da je Vest Bromvič ipak malo kvalitetniji rival i da će upisati prvi trijumf u ovoj sezoni pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)