TRADICIJA NA STRANI GOSTIJU! "Dogama" uvek lepo na zapadu Francuske

M.T.

12. 08. 2022. u 10:10

EKIPA Nanta dočekaće večeras od 21 sat fudbalere Lila u prvom meču drugog kola francuske Lige u kojem bi neko od dva tima mogao da doživi prvi poraz u novoj sezoni.

ТРАДИЦИЈА НА СТРАНИ ГОСТИЈУ! Догама увек лепо на западу Француске

Profimedia

"Kanarinci" su novu sezonu otvorili remijem na gostovanju protiv Anžea u vrlo otvorenoj utakmici u kojoj su oba tima imala sasvim dobre prilike da postignu gol, ali su mreže mirovale.

Nant je prošle sezone zauzeo deveto mesto u Ligi 1 što bi u uobičajnim okolnostima značilo da nema plasmana u evropska klupska takmičenja, ali su "kanarinci" obezbedili izlazak na evropsku scenu pošto su osvojili Kup Francuske četvrti put u klupskoj istoriji savladavši u finalu Nicu minimalnim rezultatom 1:0. Sezona za Nant nije počela na najbolji način pošto su u Super kupu Francuske doživeli ubedljiv poraz od Pariz Sen Žermena sa 4:0 i možda je i to razlog remija protiv Anžea, ali već protiv Lila Nant će morati poputno čiste glave da izađe na teren.

"Kanarinci" su prošle sezone na domaćem terenu bili vrlo nezgodan protivnik pošto su u svim takmičenjima doživeli samo četiri poraza. Domaći teren za njih predstavlja jak adut, ali upravo je Lil ekipa za koju se može reći da im ne leži.

Neverovatno zvuči podatak da je Nant poslednji put pred svojim navijačima uspeo da savlada Lil 1. maja 2004. godine. Od tada je odigrano 27 mečeva u šampionatu Francuske između ova dva tima, ali Nant nije još uvek uspeo da trijumfuje protiv Lila na svom bunjištu.

Lil, ekipa koja je pretprošle sezone uspela da na kratko prekine strahovladu Pariz Sen Žermena osvajanjem titule u Francuskoj, krenula je veoma sigurno u novu sezonu pošto je sa 4:1 savladala Okser pred svojim navijačima, a dvostruki strelac je bio Kanađanin Džonatan Dejvid koji je i prošle sezone bio veoma raspoložen sa 15 golova na 38 utakmica.

"Doge" su prošle sezone platile ceh igranja u Ligi šampiona pored domaćeg šampionata pa su sezonu završile na 10. poziciji, upravo iza Nanta sa istim brojem bodova, ali lošijom gol razlikom.

Letnji prelazni rok značio je veliku zaradu za Lil koji je ostao bez nekoliko važnih igrača.

Sven Botman je za 37 miliona otišao u Njukasl, Everton je platio milion manje za Amadu Onanu, dok je Renato Sančez za 15 miliona otišao u Pari Sen Žermen. Jedino ulaganje "doge" su imale za Mohameda Bajoa pošto su Klermonu za njega platile 14 miliona evra. Trener Paulo Fonseka koji je preuzeo tim pre nešto više od mesec dana očigledno je procenio da je ovo sasvim dovoljno za predstojeću sezonu. Ako je verovati tradiciji, za Nant bi trebalo da bude i više nego dovoljno.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije