Okršaj dva najveća rivala Bajerna iz Minhena!

V.D.

29. 07. 2022. u 10:44

VEČERAS od 20.45 u okviru Kupa Nemačke sastaće se Minhen 1860 i Borusija iz Dortmunda

Окршај два највећа ривала Бајерна из Минхена!

Foto: Profimedia

"Grunvalder stadion", koji je do 1972. godine bio dom fudbalera slavnog minhenskog Bajerna biće domaćin meča u kome se sastaju dve ekipe koje su najveći rivali giganta iz Bavarske.

Minhen 1860 nekadašnji šampion Nemačke iz sezone 1965/1966 trenutno igra u trećem rangu. Prethodne sezone malo je falilo da se ovaj posrnuli velikan dokopa "cvajte". Zauzeli su četvrto mesto na tabeli i imali su svega tri boda manje od Braunšvajga koji je bio direktan putnik u drugu Bundesligu.

Bavarski tim je od ispadanja iz elitnog ranga pre punih 18 godina bio stalno u sredini "cvajte" da bi nakon sezone 2016/2017. i ispadanja u treću ligu proglasio bankrot i krenuo od četvrtog ranga iz kog su imali ekspresnu promociju.

Novu sezonu u kojoj imaju velike ambicije da se vrate u "cvajtu" su krenuli vrlo uspešno. Slavili su na gostima još jednom posrnulom velikanu Dinamu iz Drezdena kog su savladali sa 4:3.

Sa druge strane, mnogo uspešniji rival Bajerna Borusija iz Dortmunda koja je vicešampion Nemačke i stiže u Minhen kao apsolutni favorit ove godine je ostala bez jednog od najboljih igrača, a svakako i najperspektivnijeg u istoriji. Erling Holand je nakon 88 utakmica za "milionere" i 85 postignutih golova prešao u jedan od najbogatijih klubova na svetu Mančester siti u transferu vrednom 60 miliona evra.

Zanimljivo je da je Borusija i pored prodaje Holanda više potrošila u ovom prelaznom roku nego što je zaradila. 

Uprava kluba na čelu sa novi menadžerom ekipe Edinom Terzićem dovela je u svoje redove fenomenalnog Sebastijana Alea iz Ajaksa za 31 milion, ali njemu je nažalost dijagnostikovan tumor testisa, hitno je operisan i neće moći da pomogne svojoj ekipi u naredna dva meseca.

Pored njega napad Borusije pojačao je i supertalentovani dvadesetogodišnji Karim Adejemi koji je nastupao za Lajpcig. Za 20 miliona evra stigao je Niko Šloterberg iz Frajburga dok je možda i najbolji posao uprave dovođenje Niklasa Šilea iz redova najvećeg rivala. Njegova vrednost po sajtu transfermarkt.com iznosi čak 35 miliona evra.

Ova dva rivala su se u zvaničnom meču poslednji put sastala pre devet godina u 1/16 finala ovog takmičenja. Dortmund je slavio sa 2:0, ali tek nakon produžetaka.

Verujemo da će Bundesligaš krenuti punim gasom u novu sezonu i slaviti na gostovanju u Minhenu a domaćoj ekipi želimo svu sreću u takmičenju i povratak na stare staze.


NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)