NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

GENK HVATA POSLEDNJI VOZ: Šampion igra samo za poljuljani ponos i čast

O. M.

20. 05. 2024. u 11:34

GENK dočekuje Antverpen u pretposlednjem kolu belgijske Pro lige. Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na "Cegeka arena".

ГЕНК ХВАТА ПОСЛЕДЊИ ВОЗ: Шампион игра само за пољуљани понос и част

Foto Profimedia

Oba ova tima vezala su po četiri poraza i ovo im je prilika da prekinu tu negativnu seriju.

Antverpenu pobeda ne znači mnogo, soim da sačuva nešto šampionskog ponosa od prošle sezone, jer je odavno tim ostao bez šansi da se plasira u evropske kupove. Platili su prevoisoku cenu igranja na tri fronta. U ligi šampiona nisu uradili ništa, a u Kupu su zaustavljeni na poslednjem stepeniku.

S druge strane, Genk bi pobedom došao u priliku da se u poslednjem kolu bori sa Serkl Brižom za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Neće im biti lako ni jednima ni drugima, jer Genk gostuje Union Sen Žilu, a Serkl Briž igra gradski derbi.

Sve to mogli su da izbegnu da se u poslednjem kolu nisu srmano poneli i dogovorenim remijem plasirali se u plej-of grupu za prvaka. Da su ostali u grupi za Ligu konferencija verovatno bi tamo bili prvi i time osigurali mesto u plej-ofu za Ligu konferencija koje će sadsa zauzeti Gent, ekipa koju su sa Vesterloom sramno blokirali od ulaska u grupu za prvaka.

Antverpen je u plej-of ušao sa realnim šansama da se bori za odbranu titule, ali su katastrofalnim igrama u doigravanju sami sebe udaljili od tog cilja. Imaju samo jednu pobedu i to protiv Serkl Briža u gostima.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,69)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu