CRNOGORCIMA POTREBNO ČUDO: Sutjeska priželjkuje senzaciju protiv Ludogoreca

Novosti online

12. 07. 2022. u 10:13

BUGARI veliki favoriti za plasman u narednu fazu takmičenja.

ЦРНОГОРЦИМА ПОТРЕБНО ЧУДО: Сутјеска прижељкује сензацију против Лудогореца

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Pred Sutjeskom je težak zadatak! Šampion Crne Gore ugostiće bugarskog prvaka Ludogorec na "DG areni" u revanš susretu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Gosti iz Razgrada u Podgoricu stižu nakon rutinskog trijumfa nad večerašnjim rivalom (2:0) i još ubedljivijom partijom u prvenstvu. Savladan je slabašni Septemvri u gostima sa 3:0.

Ludogorec je tokom čitavog meča kontrolisao dešavanja na terenu. Imao je inicijativu, napadao je, ali je sjajno postavljena odbrana Nikšićana uspešno parirala šampionu Bugarske, koji je samo jednom uspeo ozbiljno da pripreti golmanu Vladanu Giljenu. Sutjeske je imala mnogo razloga da bude zadovoljna, jer je na poluvremenu na semaforu pisalo – 0:0.

Ipak, na 15 minuta pre kraja, posle prekida, najbolje se snašao Brazilac u sastavu Ludogoreca, Aleks Santana – 1:0. U sudijskoj nadoknadi ponovo je popustila koncentracija defanzivaca Sutjeske, a kazna je stigla u vidu gola koji je postigao Argentinac Matijas Tisera.

Trener Sutjeske Milija Savović smatra da njegova ekipa, uz podršku sa tribina, mora da teži ka iznenađenju, ka podvigu.

- Istina je da smo lani bili prepoznatljivi po napadačkoj igri, ali to ne ide tako u Evropi. Ne zavisi sve od nas. Ludogorec je postavljao uslove, a mi smo počeli prilično defanzivno, pre svega što je to bio prvi meč u sezoni, prvi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nismo menjali ritam, držali smo dugo povoljan rezultat. Međutim, u finišu utakmice primili smo dva gola, nismo uspeli da održimo egal i sada se sve menja - rekao je Milija Savović, pa nastavio:

- Svesni smo da u revanšu treba mnogo čvršća igra, a kada bismo poveli to bi nam dalo sasvim drugu perspektivu iz koje bi se moglo zaključiti da li smo kadri da ugrozimo tako jakog protivnika kao što je Ludogorec. U svakom slučaju, nećemo se predati, jer je u fudbalu sve moguće.

Pobednik dvomeča između Sutjeske i Ludogoreca u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona igraće sa boljim iz duela Šamrok – Hibernijan. Poraženi će evropsku priču nastaviti u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

NAŠ TIP: 2&0-3 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!