BIĆE GOLOVA U PRAGU: Češka - Švajcarska

Novosti online

02. 06. 2022. u 09:18

IZABRANICI Jaroslava Šlihavija pokušaće da na svom "Sinobo stadionu" u Pragu trijumfom poprave utisak iz baraža za Svetsko prvenstvo.

БИЋЕ ГОЛОВА У ПРАГУ: Чешка - Швајцарска

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Češke dočekaće Švajcarsku u prvom kolu grupe "A2" Lige nacija. Izabranici Jaroslava Šlihavija pokušaće da na svom "Sinobo stadionu" u Pragu trijumfom poprave utisak iz baraža za Svetsko prvenstvo. Večerašnji domaćin je u polufinalu poražen od Švedske golom Kvaisona u produžetku.

Švajcarska na ovo takmičenje gleda kao na zagrevanje za Mundijal, rezultatski nemaju imperativ, a sve je u cilju što boljeg uigravanje za mečeve u Kataru. 

Interesantno, Švajcarci su u grupi sa našom selekcijom, a tu su još Brazil i Kamerun. Nakon žreba svoje utiske izneli su čelnici pomenute reprezentacije.

- Jako sam srećan zbog ishoda žreba - poručio je selektor Jakin i dodao:

- Brazil, Srbija i Kamerun su veliki izazovi za nas. Bićemo spremni za sve što nas čeka i da se kvalifikujemo za narednu fazu.

Svestan je Jakin da su i Srbija i Brazil možda čak i jači nego 2018. godine, ali nema dilemu da Švajcarska takođe ima kvalitet. Što je, uostalom, potvrdila u kvalifikacionoj grupi sa Italijom...

- Brazil i Srbija su reprezentacije u rangu sa nama, tako da nas čeka ozbiljan posao. Neće im biti lako sa nama. Kamerun je interesantan tim, bilo bi lepo ako bismo ih dobili.

Predsednik tamošnjeg Saveza Dominik Blan tvrdi da će se na utakmicu protiv Srbije gledati istim očima kao i na sve ostale.

- Moramo da budemo pragmatični. Znamo grupu i da pobedimo. Meč protiv Srbije? Nećemo da se bavimo nikakvim polemikama. Oni (Srbija) su nam prijatelji, u stalnom smo kontaktu sa njima. Fudbal je samo igra - ističe Blan.

Desni bek Švajcarske Silvan Vidmer nije igrao u Rusiji, ali jasno mu je da njegov tim čeka ogroman izazov.

- Prošli smo dalje pre četiri godine u grupi sličnoj ovoj. Tada nisam igrao, niti sam generalno igrao protiv ovih ekipa, zato će ovo biti poslastica ne samo za mene, već i sve nas u timu.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Švajcarske igra se 2. decembra i ona će izvesno odrediti ko prolazi u drugu fazu.

Očekujemo otvorenu utakmicu sa puno šansi, a samim tim i lepim brojem golova.

NAŠ TIP: 2-4 (1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)