VELIKI DERBI, ALI SAMO NA PAPIRU: BATE gostuje posrnulom velikanu

Novosti online

28. 05. 2022. u 10:26 >> 12:36

BORISOV je zadržao okosnicu - Stanislav Dragun je još tu, u sastavu su i zanimljivi mladi igrači - Danila Nečajev, Vladislav Malkevič i Šokboz Umarov, dok defanzivu predvodi srpski levi bek Aleksandar Filipović

ВЕЛИКИ ДЕРБИ, АЛИ САМО НА ПАПИРУ: БАТЕ гостује посрнулом великану

Foto: Profimedia

U svetskom fudbalu je odavno uspostavljena veza između šansi tima za osvajanje šampionata i platnog spiska. U velikoj većini slučajeva onaj ko prikupi najjači tim osvoji titulu, a to se, po pravilu, pretvara u ozbiljnu sumu novca za servisiranje igrača.

U tom smislu, Šahtjor je pre početka sezone slavio za glavnog favorit prvenstva. Niko u ligi ne plaća igrače u rasponu od 15.000-25.000 evra mesečno. U klubu iz Sligorska ih je nekoliko. Aleksandar Gutor, Serhij Politevič, Juri Kendiš, a sada Igor Stasevič i Jegor Filipenko koji su stigi iz BATE-a. 

Ipak, slavni klub iz Borisova bolje je počeo sezonu, trenutno su vodeći tim, a u 10. kolu Visšaja lige gostuju Dinamo iz Bresta.

Kormilo BATE-a je početkom godine preuzeo Aleksandr Mihailov koji zanat u klubu peče skoro 10 godina. Mihailov nije bio prvi izbor BATE-a. Pre njega klub je pregovarao sa Aleksandrom Sednjevim i Artemom Radkovom, ali obe opcije su pale. Na kraju, talentovani strateg je dogovorio saradnju na godinu dana, a zadaci su maksimalni.

Borisov je zadržao okosnicu - Stanislav Dragun je još tu, u sastavu su i zanimljivi mladi igrači - Danila Nečajev, Vladislav Malkevič i Šokboz Umarov, dok defanzivu predvodi srpski levi bek Aleksandar Filipović

Očigledno je da je BATE opao u pogledu kvaliteta ekipe, ali okosnica tima omogućava mu da se bori za povratak titule, pored koje su "žuto-plavi" prolazili u poslednje tri godine.

U novu sezonu Dinamo ulazi kao državni klub, a spisak igrača tima iz Bresta promenio se do neprepoznatljivosti. Iz "zlatne" postave iz sezone 2019. u klubu više nema nikoga. Upravo je to i najveći problem "plavo-belih". Razdor u upravi rezultirao je lošim početkom, slavni klub se nalazi u zoni ispadanja sa samo četiri boda iz devet odigranih mečeva. Prilično skromno za kolektiv takvog renomea.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024