ISTORIJA NADOHVAT RUKE: Moncu deli 90 minuta od Serije A

Novosti online

29. 05. 2022. u 08:32 >> 10:30

DANAS od 20 časova i 30 minuta na programu je revanš susret finala baraža za ulazak u fudbalski "krem" Italije.

ИСТОРИЈА НАДОХВАТ РУКЕ: Монцу дели 90 минута од Серије А

Profimedia

Šta je motivisalo ekstravagantnog Silvija Berluskonija da posle Milana ponovo kupi fudbalski klub, još nije jasno, ali cilj je više nego očigledan - da Moncu uvede u elitno Seriju A, prvi put u njenoj istoriji.

Grad Monca, na oko 20 kilometara severoistočno od Milana, poznata širom sveta po trci u Formuli 1, ima i fudbalski klub, koji ima velike ambicije, zahvaljujući bivšem premijeru Italije i njegovim milionima. 

"Belo-crveni" su sada na korak od plasmana u Seriju A. Naime, nakon trijumfa na svom terenu od 2:1, izabranici Đovanija Strope danas od 20.30 gostuju Pizi u revanš meču finala plej-ofa Serije B.

Na "zelenom tepihu" dominira Dani Mota. Nekadašnji mladi reprezentativac Portugala je stigao na početku sezone iz Juventusa za 2.300.000 evra, prvi je strelac tima sa 13 golova. Uz 24-godišnjeg napadača ističe se Matija Valoti, Italijan je mrežu protivnika tresao 10 puta.

Ako bi se gledala tabela nakon regularnog dela, Piza je u ovaj dvomeč ušla kao favorit. "Krivi toranj" je sezonu završio na trećem mestu, direktan plasman u eliti izmakao je za samo dva boda, te je baraž jedna vrsta utehe za pulene Luke D'Anđela.

Loš niz rezultata u samoj završnici skupo je koštao Pizu, to je iskoristio Kremonenze i plasirao se u Seriju A. Ipak, "neroazuri" su stigli do finala, poraženi su od Beneventa u prvom susretu polufinala sa 1:0, istim rezultatom su slavili na svom terenu, ali bolja pozicija nakon regularnog dela omogućila im je megdan sa Moncom koja je bila bolja od Breše.

Domaćin svoje nade polažu u Georga Puškaša i Ernesta Toregrosu. Povremeni reprezentativac Rumunije postigao je osam golova, dok se iskusni Italijan u listu strelaca upisao sedam puta. 

Međutim, Monca u ovom plej-ofu izgleda dosta kompaktnije i uigranije, kao da su formu tempirali upravo za ovaj deo sezone. Zbog toga, "belo-crveni" se nalaze u pol poziciji da ostvare istorijski rezultat.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade