VILA IGRA ZA NAVIJAČE: "Lavovi" bez rezultatskog imperativa, Barnli u grčevitoj borbi za opstanak

Novosti online

19. 05. 2022. u 08:21

FUDBALERI Aston Vile dočekaće popularne "klaretse" u zaostalom meču 18. kola Premijer lige.

ВИЛА ИГРА ЗА НАВИЈАЧЕ: Лавови без резултатског императива, Барнли у грчевитој борби за опстанак

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Jedan od najstarijih klubova u Engleskoj igra sezonu po sistemu "toplo-hladno". Ogromna ulaganja minulog leta dala su navijačima za pravo da očekuju gornji deo tabele i eventualan plasman na evroscenu. Međutim, nije sve počelo kako se velikan nadao, ceh je platio menadžer Din Smit.

Od momenta kada je otpušten stručnjak koji je vratio "lavove" u Premijer ligu, Stiven Džerard je slovio za prvog kandidata za trenera. Iako je imao aktivan ugovor sa Glazgov Rendžersima, bivši as Liverpula postigao je dogovor sa škotskim velikanom na način da je mogao da preuzme nekadašnjeg šampiona Evrope.

Popularni Stivi Dži preuzeo je Aston Vilu u vrlo nezavidnoj situaciji - ekipa je posle 11 kola zauzimala tek 16. poziciju na tabeli Premijer lige.

Letošnji odlazak Džeka Griliša u Mančester siti za 110 miliona evra ekipa taktički nije uspela da nadomesti, uprkos tome što kadrovski raspolaže sasvim korektnim igračkim fondom, a dolazak Brazilca Kutinja doneo je novu dimenziju u igri. 

Upravo zbog toga, ofanzivac je otkupljen od Barselone za 20 miliona funti. Pre ovog transfera Kutinjo je sa Barselonom imao ugovor do leta 2023. godine. On je taj ugovor potpisao 2018. godine, kada je za vrtoglavih 135 miliona evra na "Kamp Nou" došao iz Liverpula.

Kutinjo je upravo na "ostrvu" igrao fudbal života. U dresu Liverpula je na 201 utakmici postigao 54 gola u periodu od 2013. do 2018. godine, a u Barseloni je odigrao 106 mečeva i dao 26 golova. Nastupao je još i za Inter, Vasko da Gamu, Espanjol i Bajern Minhen.

Što se Barnlija tiče, grčevita borba za opstanak u finišu sezone je surova realnost. "Klaretsi" se nalaze u opasnoj zoni sa 34 boda, jedan više ima Lids koji je u sigurnoj luci. Pokušali su na "Turf muru" da razdrmaju ekipu otpuštanjem menadžera Šona Dajša, ali to nije urodilo plodom.

Na "Vila parku" domaćin je favorit, međutim, meč je važniji gostima koji će svim silama želeti da stignu do bodova.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

ZA HRABRIJE: 2 (kvota 3,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri