TITULA JE TAKO BLIZU! "Građani" bez prava na grešku

V.D.

15. 05. 2022. u 08:55

U nedelju od 15 časova u okviru pretposlednjeg kola engleske Premijer lige očekuje nas meč između Vest Hema i Mančester sitija

ТИТУЛА ЈЕ ТАКО БЛИЗУ! Грађани без права на грешку

Foto: Profimedia

Nisu uspeli fudbaleri Mančester sitija da ponove prošlogodišnji uspeh i da se plasiraju u finale Lige Šampiona. Zaustavljeni su u polufinalu od strane Real Madrida nakon neverovatnog preokreta.

Za razliku od Evrope, na domaćoj sceni "građani" su uspostavili dominaciju i na dobrom putu su da osvoje drugu titulu zaredom. Četa Pepa Gvardiole ima tri boda prednosti u odnosu na Liverpul i na gostovanje u London ide sa samo jednim ciljem a to je osvajanje sva tri boda.

Vest Hem je platio veliki ceh igre na dva fronta. Po njih je kobno bilo učešće u Ligi Evrope. Dugo su "čekićari" bili na poziciji koja vodi u grupnu fazu Lige šampiona, ali nedovoljno dugačka klupa i zgusnut raspored u finišu sezone, doveli su do toga da izabranici Dejvida Mojesa skliznu sa mesta koje im garantuje najkvalitetniji evropski fudbal sledeće sezone.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U jednom trenutku su bacili sve karte na evropsko takmičenje kako bi osvajanjem trofeja obezbedili igranje u Ligi šampiona. Odmarali su najbolje igrače u prvenstvenim utakmicama ali su u polufinalu zaustavljeni od Ajntrahta iz Frankfurta koji predvođen našim Filipom Kostićem igra fenomenalno u Evropi.

"Čekićari" su u prošlom kolu prekinuli seriju poraza, na gostovanju su pobedili već prežaljeni Norič i vratili se u igru za plasman u Ligu Evrope. U prvom delu sezone na "Etihadu" izabranici Pepa Gvardiole su pobedili golom veterana Fernandinja u poslednjem minutu.

Vest Hem će biti potencijalno biti oslabljen na ovom meču. Upitan je nastup sjajnog Antonia koji je drugi strelac ekipe sa devet pogodaka ove sezone kao i Alžirca Benrame koji je bio dvostruki strelac u prethodnom kolu.

Sa druge strane gosti dolaze po tri boda na "Olimpijski stadion" manje više kompletni i u sjajnom raspoloženju nakon "petarde" sa gostovanja Vulfsima.

Kvalitet je na strani aktuelnog šampiona. "Građani" nemaju nameru da u finišu sezone titulu prepuste klubu iz grada Bitlsa.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,54)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!