"DERBI DELA MADONINA" PRED 75.000 NAVIJAČA: Inter i Milan u paklenoj atmosferi odlučuju o finalisti Kupa Italije

E.H.

19. 04. 2022. u 09:51

POSLEDNjI put je kultni stadion bio bez prazne stolice (75.817) pre dve godine, u februaru 2020. godine, kada su "neroazuri" slavili kao formalni domaćini sa 4:2.

ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА ПРЕД 75.000 НАВИЈАЧА: Интер и Милан у пакленој атмосфери одлучују о финалисти Купа Италије

FOTO: Tanjug

Jedna od utakmica dana igra se na stadionu "Đuzepe Meaca" gde će fudbaleri Intera ugostiti Milan u meču koji još nosi i naziv "Derbi dela Madonina". Ovoga puta, giganti sa "čizme" sastaće se u revanš susretu polufinala Kupa Italije. Prvi susret u kojem su domaćini bili "rosoneri" završen je sa rezultatom 0:0.

"Gazeta delo sport" donosi informaciju da su sve ulaznice planule, na blagajnama stoji natpis "rasprodato".

Poslednji put je stadion u Milanu bio bez prazne stolice (75.817) pre dve godine, u februaru 2020. godine, kada je Inter slavio kao formalni domaćin 4:2.

Što se zdravstvenog biltena tiče, Simeone Inzagi je u prednosti. Neroazuri nemaju problema sa povređenim igračima, dok Stefana Piolija "boli glava".

Naime, iskusni stručnjak ne može da računa na Aleksandra Florencija i Simona Kjera, a upitni su nastupi Alesija Romanjolija, Samu Kastiljeha i prve zvezde Zlatana Ibrahimovića.

FOTO: AP/Tanjug

U prvoj utakmici polufinala, koja je odigrana 1. marta, "rosoneri" su bili nešto opasniji rival. Najbolje prilike su propustili Aleksis Salemakers i Teo Ernandez u desetom, odnosno jedanaestom minutu susreta - mreža Samira Handanovića ostala je netaknuta.

Duel Milana i Intera jedan je od najvećih evropskih i svetskih gradskih derbija. Od davne 1909. godine do danas odigrana je 231 utakmica. Nešto uspešniji su "nerozuri" sa 84 trijumfa, "rosoneri" su upisali 78 pobeda, dok je nerešeno bilo u 69 navrata.  

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)