ZVEZDA (NE)KALKULIŠE PRED JANG BOJS? Vojvodina u nikad optimističnijem raspoloženju dočekuje šampiona

O. M.

25. 11. 2023. u 11:45 >> 11:45

FUDBALERI Crvene zvezde gostuju Vojvodini u 16. kolu Super lige Srbije.

ЗВЕЗДА (НЕ)КАЛКУЛИШЕ ПРЕД ЈАНГ БОЈС? Војводина у никад оптимистичнијем расположењу дочекује шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Utakmica se igra na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu od 16 časova. 

Kompletiranjem ovog kola biće odigrana tačno polovina regularnog dela Super lige Srbije, iako upravo njime tehnički počinje drugi krug. Ovo je zbog toga što je deveto kolo odloženo zbog Dana žalosti.

Posle 14 utakmica Zvezda je druga na tabeli sa šest bodova zaostatka za večitim rivalom Partizanom. A delovalo je pred početak sezone da će se četa Baraka Bahara prošetati do nove titule nakon nastupa u pripremnom periodu. Zvezda je već tri puta kiksnula u prvenstvu, izgubila je ceo plen protiv Voždovca i protiv Čukaričkog dok je protiv TSC-a iz Bačke Topole osvojila samo bod. 

Osim toga, crveno-beli su neubedljivi i kada pobeđuju, malo je nedostajalo da ostane bez bod(ov)a protiv novajlije u ligi Železničara iz Pančeva, koji je u poslednjem kolu pred reprezentativnu pauzu  vodio od 16. minuta do isteka punog časa igre, a onda do desetak minuta pred kraj imao bod u džepu. Pobedu Zvezdi u toj utakmici doneli su rezervisti na tom meču, Mirko Ivanić i Jovan Mijatović, a oba gola postignuta su na asistenciju Gelora Kange.

Protiv TSC-a je pobeda ispuštena u poslednjim trenucima utakmice kada je Đakovac doneo poravnanje vicešampionu, a jedina sigurna pobeda u poslednje vreme u Ligi bila je ona nad Radnikom iz Surdulice u kojoj su crveno-beli pobedili sa 3:1. Iako je treći gol postigao Kanga sa bele tačke tek u 90. minutu od trenutka kada je Radnik smanjio nije bilo realne opasnosti jer gosti iz Surdulice nisu više uputili nijedan šut na gol Zvezde.

U međuvremenu, šampion Srbije je dva puta izgubio od Lajpciga čime je znatno umanjio šanse da prezimi u Evropi, a odlučujuću bitku vodiće za tri dana u Bernu protiv Jang bojsa s kojim je bodovno poravnat. Zvezda u tom meču mora da pobedi ili bar ostane neporažena uz najmnje dva postignuta gola kako bi ostala ispred Švajcaraca pred poslednje kolo.

U redovima Zvezde pred meč sa Vojvodinom jedina nepoznanica je hoće li Peter Olanjinka biti spreman, a svi ostali su na raspolaganju Baraku Baharu koji je uoči gostovanja na "Karađorđu" istakao da je pobeda "jedina opcija" za Zvezdu, što znači da neće biti nikakvih kalkulacija uoči gostovanja u Bernu.

Vojvodina je u naletu forme i meč sa šampionom na Karađorđu dočekuje u nikad boljem raspoloženju. Toliko dobrom da trener Ranko Popović najavljuje da će "stara dama" ići na pobedu. Rezultati u poslednje vreme mu daju za pravo jer su novosadski crveno-beli vezali pet utakmica bez poraza. Pored tri pobede u tom periodu su odigrali i dve nerešene u kojima su oba puta ispustili vođstvo od 2:0 da bi na kraju bilo 2:2. To im se desilo protiv Čukaričkog koji je totalno van forme i protiv novajlije u ligi Železničara kome je malo nedostajalo da zagorča život i Zvezdi.

Ipak, pobeda u poslednjem kolu na gostovanju TSC-u koga Zvezda nije uspela da savlada ni na svom terenu i to posle preokreta u deset-minutnom "blic-krigu" govori da Zvezda mora da bude na oprezu na Karađorđu danas.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2-4 (kvota 1,61) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave